Aktywne Wpisy
groman43 +1091
Ejmen +16
#siatkowka Co w sumie stoi na przeszkodzie w tym kraju, żeby zacząć promować siatkówkę na masową skalę. Zadbać o oprawę Plusligi, uczynić grę jeszcze bardziej widowiskową. Z koszykówką amerykanom się udało, NBA zna każdy a przecież to ta sama dyscyplina co w Eurolidze. Trochę chęci, pieniędzy i siatkówka byłaby tutaj nr.1. Tutaj sportowcy i działacze podchodzą na poważnie do sprawy, są konkreti, a nie #!$%@? alkoholicy disco polowcy złodzieje z PZPNu
7/50 Mac and cheese, wariacja własna.
LISTA ZAKUPÓW:
- makaron kolanka
- kostka masła
- mleko
- mąka pszenna
- ser żółty (u mnie kostka cheddara 250 g)
- bekon (u mnie taki paczkowany w plasterkach, taki najbardziej lubię)
- dobrej jakości szynka (kilka plasterków)
- przyprawy: sól, ostra papryka, czosnek suszony, wędzona papryka (można zastąpić zwykłą słodką)
JAK ZROBIĆ
- u Food Emperora podpatrzyłam, żeby zalać makaron wodą tylko tyle, żeby przykryło, i tak ugotować z odrobiną soli
- na patelni roztapiamy pół kostki masła, dodajemy łyżeczkę suszonego czosnku i pół łyżeczki ostrej papryki
- dodajemy 2 łyżki mąki, jakieś 100 mililitrów mleka i mieszamy
- dodajemy starty ser, zostawiamy trochę sera na później
- mieszamy aż ser się roztopi
- dodajemy ugotowany makaron wraz z wodą (BEZ ODCEDZANIA) i mieszamy
- kroimy szynkę na małe kawałki, wrzucamy i też mieszamy
- przekładamy wszystko do naczynia na tartę (albo zwykłego żaroodpornego), pokrywamy resztą sera i kawałkami pokrojonego bekonu
- posypujemy odrobiną słodkiej i ostrej papryki
- wstawiamy do piekarnika na 180-200 stopni, możliwie z termoobiegiem i trzymamy kilkanaście minut, tylko po to, żeby ser się roztopił i danie nabrało kolorów
Robiłam pierwszy raz i muszę przyznać, że wyszło zajebiste.
#50obiadowchallenge #gotujzwykopem #obiad #jedzenie
Komentarz usunięty przez moderatora
Komentarz usunięty przez autora