Wpis z mikrobloga

Wiecie czemu nie znoszę przegrywów? Bo to zakłamane mendy i pasożyty.

Kiedyś miałem okazję uczestniczyć w pewnym katolickim spotkaniu, grono osób naprawdę samotnych, z ciężkimi przeżyciami.

Dziewczyna bez rąk, chłopak na wózku inwalidzkim, jednemu cała rodzina zginęła w pożarze.

I to są ludzie którzy naprawdę potrzebują współczucia i realnej pomocy.
A tu przyjdzie taka gnida, która wyzywa kobiety od k---w bo ma 1.60 wzrostu. To się w głowie nie mieści.
#przegryw
kiera1 - Wiecie czemu nie znoszę przegrywów? Bo to zakłamane mendy i pasożyty.

Kiedy...

źródło: comment_T1oQvjMkUAJiegO75HZd28DMAfmcHH7A.jpg

Pobierz
  • 74
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

czy głupie uwagi podczas zakupów w sklepie. To ostatnie to najgorsze co spotyka taką osobę, taka dyskryminacja bardzo wyniszcza psychicznie.

@kiera1: Ale ty jesteś ograniczony, najpierw mówisz, że osoby na współczucie zasługują tylko te osoby z poważnymi przeżyciami, a później mówisz, że najbardziej dotyka ich dyskryminacja i nieprzyjemne uwagi, czyli to co przegrywy mają na co dzień. Fuck logic
  • Odpowiedz
@worldmaster: Zdecydowanie, zgadzam się ze wszystkim co napisałeś, ale żadna krzywda nie jest wymówką na zalewanie innych swoim s-----------m. Czyli- rozumiem, że ktoś może się źle czuć z powodu nawet najbardziej błahych, by się wydawało, rzeczy, ale to nie jest przyzwoleniem na obrażanie innych i często wprowadzanie ich w taki sam stan, bo zwyczajnie komuś to może sprawić przykrość, jeżeli ktoś jest słabszy psychicznie. Kij ma zawsze dwa końce.
  • Odpowiedz
A tu przyjdzie taka gnida, która wyzywa kobiety od k---w bo ma 1.60 wzrostu. To się w głowie nie mieści.

@kiera1: nie p-----l, nie wiesz co jeden mirek z drugim przezyl. jak lata znowi odrzucenia przez kobiety za to ze jego genetyka zatrzymala sie na 160 to co sie dziwisz ze wraz z wiekiem bedzie coraz bardziej rozgoryczony i zly
  • Odpowiedz
@kiera1: ale tak teoretycznie powiedz mi gdzie się wg Ciebei zaczyna niepełnosprawność, którą Ty uznasz? Jak ktoś ma 155cm to już uznasz, że ma przerąbane czy nie?

Gość bez czucia w nogach ale z kochającej rodziny i inteligentny vs przegryw z IQ 95 163cm, co miał jedynie samotną pijąca matke i się nabawił fobii społecznych. Kto ma wg Ciebie gorzej?

tak możemy się licytować, mnie przegrywy nieraz wkurzają, ale równie
  • Odpowiedz
@kiera1: Normi, ale wiesz, że w środku można być tak samo zniszczonym jak na zewnątrz. Tacy kalecy mają lepiej, bo im nikt nie powie weź się w garść i idź pobiegać.
Z drugiej strony każdy kto twierdzi, że jest przegrywem, bo tylko niski wzrost tak naprawdę nie wiem co to przegryw.
  • Odpowiedz
Dziewczyna bez rąk, chłopak na wózku inwalidzkim, jednemu cała rodzina zginęła w pożarze.

@kiera1: I nieraz tacy ludzie są szcześliwsi od "przegrywów", więc nie nazywałbym ich zakłamanymi mendami.
  • Odpowiedz
@kiera1: Czyli jak ktoś nie może znaleźć dziewczyny przez wzrost ( co jest faktem ), to ma przestać się smucić? Ojej już mi lepiej z powodu samotności bo ktoś jeździ na wózku! Normictwo jak zwykle nie potrafi myśleć.
  • Odpowiedz