Aktywne Wpisy
8 lat po premierze Jaguara XJ X308 chciałem go mieć. Cholernie podobało mi się to auto. Dzisiaj mi się udało i to jeszcze mogłem sobie pozwolić na nowszą generację (X358) w wersji Super V8 z doładowanym 4.2 V8 i przedłużonym rozstawem osi. Jaram się jak dzieciak. Teraz tylko wyczekać te 2-3 miesiące, aż mi to sprowadzą ze Stanów. Przesiadka z 8-letniej Toyoty CH-R 1.2 116 KM mojego starego będzie kosmiczna. Z resztą
radek7773 +397
1. Ulep A8 nieudolnie zrobiony na pseudo S8
2. Zaniedbany lakier, wytarte plastiki, #!$%@? zawieszenie.
3. 50KM wiecej z mapy w silniku wolnossacym xD
Wlasciciela nie oceniam ( ͡º ͜ʖ͡º)
#motoryzacja #samochody #audi #zacharoff
@DobrzeNaoliwioneLozysko: Tak czysto teoretycznie to nie byłoby to możliwe np. w jakimś mało wysilonym V8? Czy to już trzeba by majstrować przy samym silniku?
@Pangia: Zdarzalo sie, ze producenci sztucznie ograniczali moc silnika i wtedy taki chiptuning moze dac lepsze efekty, ale zazwyczaj na silniku NA przyrosty z samego programu sa symboliczne.
Na szybko zapytalem wujka google i z samego czipowania tej konkretnej jednostki jest max. kilkanascie kucy.
@ScaRRyMaN: No troche szambo wybilo, ale nie wierze, ze zachar nie zdawal sobie sprawy co to bedzie po prezentacji tego ulepa xD
@Pangia: dolot, kompletny układ wydechowy, indywidualny program, wyczyszczenie z nagaru w FSI. Do 10k za wszystko. Może 20 koni więcej?
W A8 D3 robi się inaczej. Do starszego 4.2 MPI rzeźbi się turbo i robi dowolne moce.
@DobrzeNaoliwioneLozysko: oczywiście że zdawał, ale jako żywa reklama VAG-a i tak nie miał wyboru ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Komentarz usunięty przez autora
Ja bym sie nie odwazyl.
@jaroslaw_madry: na szczescie nie musze rekompensowac sobie malego siusiaka duzym i "mocnym" autem xD
za podobne pieniadze wole kupic sobie hot hatcha, ktory w przeciwienstwie do tego audi bedzie w idealnym stanie technicznym i objedzie w kazdych warunkach.
@jarezz: na to wygląda, widocznie sam sobie zrobił lifta zderzaków ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@jaroslaw_madry: No chyba ty pisales cos wczesniej o "#!$%@?" i o "odwadze" xD
ps. zwroccie uwage na filtr powietrza z filmu xD