Wpis z mikrobloga

• 1
@Beckham sklep zaden. Tylko na wymiar ale ceny w c--j wieksze. Te marketowe to dno. Szczegolnie black red white nie polecam. Ale to juz wiesz
  • Odpowiedz
@ikp: Salon jest już urządzony. Pozostąły mniejsze pokoje i tam niekoniecznie muszą być meble na wymiar. Nie ma żadnego dobrego sklepu, który za nieco wyższą cenę ma też odpowiednią jakość?
  • Odpowiedz
@Beckham: obawiam się, że przedmówca ma rację. Jak porządne, drewniane to tylko na wymiar, każdy sklep oferuje teraz płyty, a nie prawdziwe drewno. Testowałem już te wszystkiego ikee i brw, jak dla mnie jakość jest identyczna. Podsumowując, albo idziesz na całość i wydajesz masę kasy, albo kupujesz meble z płyt. Poza tym wykop to nie najlepsze miejsce na takie pytania, bo większość ludzi tu jest biedna XD
  • Odpowiedz
@Beckham: zależy od ilości szekli xD kler robi dora jakość w niezłej cenie, ale to raczej skory. Bardzo dobre meble tekstylne robi olta, ale cena narożnika 4x2,5 m to ponad 25 tys zł w dobrej tkaninie. Stoły to na przykład Catellan i Midj( stoły 10-40k) krzesła i sofy fajne robi jeszcze Natuzzi (krzesło 2-6k sztuka, sofa 20-40k)Z polskich firm zobacz sobie jeszcze kooku design, ale to już raczej lekko kosmiczne
  • Odpowiedz
@Beckham:
W Agata Meble znajdziesz kilka/kilkanaście kolekcji drewnianych.
Zobacz również kolekcję Moreno z mebli Krysiak. Oglądałem i nieźle się prezentowała. Dobry stosunek cena/jakość.
Z innych ciekawych to "Zebra" z mebli Klose ale tu już drożej.
Ja ostatecznie zdecydowałem się na...meble VOX - nie drewniane ale wygląd i kolorystyka najbardziej mi pasowały. Zdecydowanie półka wyżej niż Ikea - ja mam kolekcję Simple.
  • Odpowiedz
@Beckham: rób na wymiar. Z nowoczesnych mebli które cenowo nie są jeszcze ekstremalne a jakościowo bardzo dobre polecam na przykład calligaris jeśli chodzi o wszelkie komody/meble tv ale poziom cenowy to około 12-16k za zestaw mebli rtv (inbox). Ozzio robi fajne stoly ale tez w przedziale 5-10k. Ogolnie wloskie meble sa bardzo dobrej jakosci i znajdujac odpowiedniego dostawce mozna sporo utargowac, handlowalem tym kilka lat w Niemczech i mam tez
  • Odpowiedz
@Beckham: Jest od diabła firm robiących serie z drewna (czasami prawie 100%) lub np z frontami i elementami drewnianymi. Niedawno robiłem gabinet od nowa i zjeździłem kilka sklepów - wybór był spory, choć z biurkami akurat miałem kłopot. Wiadomo też, że 100% drewna to spory koszt, ale da się znaleźć porządne tańsze meble z np frontami z dębu. Oczywiście nie w BRW czy Ikei :-)
Znajdź w okolicy sklepy z
  • Odpowiedz