Wpis z mikrobloga

Hey Gagatki ktoś coś kombinował z tym sosem?Jestem ciekawy opinii i jak go wykorzystać.Odkopalem go właśnie w mojej szafie tysiąca sosów i mniej więcej wiem co to jest ale nigdy go nie robiłem.

#gotujzwykopem #szaryskitchen #chef #polishchef #lovefood #foodbloger #foodblog #foodporn #foodie #foodies #eat #kuchnia #gotowanie #lunch #obiad #sos #souce #chermoula #chermoulasouce #africa #africafood #northafrica @Mirkosoft
Szarys-Kitchen - Hey Gagatki ktoś coś kombinował z tym sosem?Jestem ciekawy opinii i ...

źródło: comment_sqtkSivufpXsYY9fVggzDcVg4pmBNZYP.jpg

Pobierz
  • 3
@Szarys-Kitchen: Chermoula to oryginalnie jest marynata. Naciera się nią ryby lub kurczaka przed obróbką termiczną. Jadłam ostatnio pyszny tajin z tuńczykiem natartym właśnie chermoula. Nie wiem jak to się sprawdzi w formie sosu- pierwsze słyszę o takim rozwiązaniu. Podejrzewam, że jest to jakiś sos a'la chermoula. Ogólnie bardzo polecam kuchnie Afryki Północnej, szczególnie Maroka. Często gotuję tajiny, bo to bardzo fajne jednogarnkowe danie :)