Aktywne Wpisy
Nieprawidlowy_login +353
Dzisiaj kilka słów o swoim projekcie. Gra nazywa się Caribbean Tide i będzie uwspółcześnioną wersją Sea Dogs/Pirates of the Caribbean z domieszką AC: Black Flag. Realistyczna żegluga, handel towarami, zarządzanie własną kolonią spięte klamrą w postaci zwięzłej fabuły w basenie całego Morza Karaibskiego. Załogę rekrutujesz po tawernach, statki zdobywasz albo kupujesz, tak samo jak wszystkie towary a jak zabraknie kasy to załoga może wysadzić z własnego statku na najbliższej wyspie ( ͡

źródło: CT_S_04
Pobierz
kastrator2 +184
Mój mąż uważa, że to zbyt duża kwota i ostatnio zaczął to mocno krytykować. Doszło do tego, że zaczęłam się ukrywać ze swoimi zakupami, co zupełnie mi nie odpowiada.
Usiadłam jednak i przemyślałam sprawę. Nie palę, nie piję, nie imprezuję. Mam stabilne i dobre dochody, nie mamy żadnych kredytów ani finansowych zobowiązań.
Dlaczego więc miałabym rezygnować z czegoś, co daje mi przyjemność i nie szkodzi naszej sytuacji finansowej? Czy naprawdę powinnam się ograniczać tylko dlatego, że moje hobby nie wpisuje się w wyobrażenia partnera o "rozsądnych" wydatkach? #zwiazki #logikarozowychpaskow #logikaniebieskichpaskow #finanse #hobby
@inga: to, że "zwykle" w miesiącu wydajesz 800, to nie znaczy, że średnio tyle wydajesz. Co znaczy "czasem więcej"? 1000 czy 5000? Czy mąż sugerował na co innego mogłyby iść te pieniądze? Czy oszczędzacie co miesiąc sensowne pieniądze?
@inga: Twój mąż ma jakieś hobby? Jak bardzo jest ono kosztowne?
@inga: Niepotrzebnie. Moja żona kupuje książki i czasami zapomina mi powiedzieć, że kurier coś przywiezie i na to zwracam uwagę. Zakupy jak najbardziej akceptuję. Dziwne by było, gdyby coś ukrywała, albo ja gdybym ukrywał. Jesteśmy dorośli i mamy prawo do własnych odrębnych pasji.
U ciebie w związku zaczyna wyglądać to na początek sknerstwa i późniejszych
Jeśli macie rozdzielność majątkową, to Twoja sprawa co robisz ze swoimi pieniędzmi. Jeśli jej nie macie, to powstaje problem. Tym większy im bardziej ukrywasz przed mężem swoje wydatki.
Czyli to nie tylko hobby ale też „inwestycja” ( ͡° ͜ʖ ͡°). Można to umiejętnie przedstawić.