Wpis z mikrobloga

@msichal: podobno ligol jonagold lobo i cortland się pokrywają naturalnie taką śliską powłoką i to dopiero w razie zbyt długiego przechowywania, wiec nawet jak takir miałeś w ogródku to nic dziwnego, ze na drzewie były szorstkie
  • Odpowiedz
  • 7
Nie widzę beki w tym wpisie. Prawdopodobnie chodzi w nim o to, że ta matka przestanie karmić swoje dzieci tymi owocami (prawdopodobnie podawanymi im w szkole), bo to jest taki syf, że tylko Domestos to może zmyć. Zrobiła właśnie taki test o czym pisze. A fakt, że musimy się domyślać jej intencji podczas pisania tego postu, bo nie do końca umiała sformułować swoje myśli, to inna kwestia.
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
Jabłka często się pasteryzuje, czyli wkłada na moment do gorącej wody. Wtedy też wosk się rozpuszcza na powierzchni jabłka dając taki efekt.
  • Odpowiedz