Wpis z mikrobloga

• 3
@bylem_zielonko na żółto zaznaczyłeś pierwszego ifa w którym sprawdzasz czy jest buttondodaj. Drugi if jest zagnieżdżony w tym. Czyli nigdy nie wejdziesz do sprawdzenia czy Button jest wyświetl
  • Odpowiedz
@Uluari: @Jurigag: @Czterodaktyl: hahaha xD Dzięki wielkie - jak to dobrze jak ktoś świeżym okiem spojrzy. Wiedziałem, że coś jest nie tak z tymi nawiasami, ale wydawało mi się, że wszystko przeanalizowałem i zacząłem się zastanawiać czy to nie błędy gdzieś w instrukcjach, albo w złej implementacji actionlistenera xD
Za dużo na raz się uczyłem + jakoś mi się to pomieszało z pętlami z BASHa, gdzie
  • Odpowiedz
  • 1
@bylem_zielonko obie są poprawne. Ten drugi byłby lepszy gdybyś podpinal ta sama logikę pod wiele przycisków. Ogarnij autoformatowanie, bo ciężko się na to patrzy ;D IDE wygląda jak eclipse ( to chyba ctrl shift f? ) albo NetBeans ( alt shift f)
  • Odpowiedz
@Uluari: dzięki ( ͡° ͜ʖ ͡°)
No z formatowaniem muszę się przyzwyczaić, zeby go używać i już się tak nie gubić w przyszłości xD (program to Netbeans)

Czy jak piszesz kod to potem używasz autoformatowania czy już w trakcie pisania wszystko ustawiasz w odpowiednich odległościach?
  • Odpowiedz
  • 1
@bylem_zielonko używam inteliJ. Tam można sobie załadować reguły formatowania (nie wiem jak w netbeansie) . Generalnie to pisząc kod większość formatowania działa z automatu. Jak widzę że cos wygląda źle to dodatkowo sobie formatuje kod skrótem klawiszowym.
  • Odpowiedz