W związku z tym upiekłam sobie takie oto pyszności! Chciałam upiec normalne drożdżówki ale brak czasu trochę moje plany pozmieniał. Poniżej przepis, prosty i szybki, a ja się oddelegowuję na oblewanie! ;-) Z przepisem na moje hiper super drożdżówki mam nadzieję zdążę zanim czalendżu się skończy!
Czas: 30 minut
Co potrzebujemy? - opakowanie ciasta francuskiego - banan - czekolada
Przepis: - ciasto rozwijamy i kroimy w kwadraty - na środek kwadratu kładziemy pokrojony w plastry banan oraz pokruszoną czekoladę (w komentarzy foto) - końce zlepiamy ze sobą u góry, robiąc kopertkę. - pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez około 15/20 minut, koniecznie na papierze do pieczenia.
Jakieś dwa lata temu przeczytałem na mirko wpis o skręcie jądra, jakiś mirek opisywał. I od tego czasu mam to w głowie i jak np. układam się do spania, to zawsze zwracam uwagę, żeby nie wykonać jakichś dziwnych ruchów, żeby się nie przekręciło.
90/100
DZISIAJ MAM URODZINKIIIIIII! (。◕‿‿◕。)
W związku z tym upiekłam sobie takie oto pyszności! Chciałam upiec normalne drożdżówki ale brak czasu trochę moje plany pozmieniał. Poniżej przepis, prosty i szybki, a ja się oddelegowuję na oblewanie! ;-) Z przepisem na moje hiper super drożdżówki mam nadzieję zdążę zanim czalendżu się skończy!
Czas: 30 minut
Co potrzebujemy?
- opakowanie ciasta francuskiego
- banan
- czekolada
Przepis:
- ciasto rozwijamy i kroimy w kwadraty
- na środek kwadratu kładziemy pokrojony w plastry banan oraz pokruszoną czekoladę (w komentarzy foto)
- końce zlepiamy ze sobą u góry, robiąc kopertkę.
- pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez około 15/20 minut, koniecznie na papierze do pieczenia.
Smacznego życzę ja, @aiclooo!
#foodporn #jedzzwykopem #gotujzwykopem #glupiewykopowezabawy #sniadanie
@dawid110d: no dobra, dzięki! :D
@aiclooo: