Aktywne Wpisy

Adamfabiarz +25
Niska frekwencja w referendum wybitnie pokazuje ile jeszcze Polakom brakuje do np. Szwajcarów jeśli chodzi o przejmowanie się losami kraju oraz jeśli chodzi o zrozumienie clou demokracji. Nie da się być bardziej bezpośrednio demokratycznym, niż uczestnicząc w referendum. No ale ,,Nitras ze Szczerbą powiedzieli, aby nie głosować". Ech szkoda gadać.
#polityka #wybory #referendum #polska #szwajcaria
#polityka #wybory #referendum #polska #szwajcaria
#motoryzacja #samochody #mechanikasamochodowa
Mam auto z 1.5TSI 150KM, według producenta norma jaką musi spełniać olej to VW504 00/VW507 00.
Szukam 5w30 i znajduję następujące, spełniające powyżej podane normy:
CASTROL EDGE TITANIUM FST LL 5W-30
MOTUL SPECIFIC 5W30
MILLERS OILS XF 5W30
TOTAL QUARTZ INEO LONG LIFE 5W-30
Mobil 1 ESP 5W-30
Liqui Moly Top Tec 4200 Longlife III 5W-30
Valvoline SYNPOWER 5W30 XL-III C3 5W30
Ceny +/- są takie same. Nie ma
Mam auto z 1.5TSI 150KM, według producenta norma jaką musi spełniać olej to VW504 00/VW507 00.
Szukam 5w30 i znajduję następujące, spełniające powyżej podane normy:
CASTROL EDGE TITANIUM FST LL 5W-30
MOTUL SPECIFIC 5W30
MILLERS OILS XF 5W30
TOTAL QUARTZ INEO LONG LIFE 5W-30
Mobil 1 ESP 5W-30
Liqui Moly Top Tec 4200 Longlife III 5W-30
Valvoline SYNPOWER 5W30 XL-III C3 5W30
Ceny +/- są takie same. Nie ma

Zapraszam do dyskusji( ͡° ͜ʖ ͡°)
przygotowujesz sie sam, nie czujesz sie na silach- idziesz na kurs
@MichaelAngeloo: na drogach niepublicznych nie nauczysz się jak poruszać się na drogach publicznych.
Jedynka, sprzęgło, dwójka - to się ogarnia podczas pierwszej godziny kursu. Dalej jest radzenie sobie w ruchu miejskim.
Symulatory to nie to samo.
Kurs jest konieczny ponieważ na egzaminie jedziesz po drodze publicznej. Egzaminator musi mieć pewność że jesteś przynajmniej w minimalnym stopniu przygotowany
Bałbym się kogoś kto dopiero co odebrał prawo jazdy, bo jakimś cudem zdał egzamin a w ruchu miejskim nie przejeździł nawet chwili podczas nauki. Młodzi kierowcy i tak stwarzają zagrożenie, nie starajmy się by było większe.
Niektórzy jeżdżą pijani, albo po narkotykach. To taki argument
Kurs jest potrzebny.
Zmian wymaga jego forma i forma egzaminu. Place poślizgowe, jazda defensywna, doszkalanie - tego nie ma u nas.
@MichaelAngeloo: a jednak zdawalność teorii jest niska. Czyli jest problem.
@MichaelAngeloo: Temat do przedyskutowania, ale kto miałby Cię nauczyć jazdy samochodem? Tata? Mama? Osoby, które o technice jazdy mają pojęcia tyle ile ja o
@923y4uyhfds89yf89asyhfp2bqf4fu: w sumie trochę mi głupio to pisać, ale właśnie taki system działa w #uk xD
Tylko:
- ubezpieczenia są cholernie drogie, nie ma szans by młody kierowa kupił auto większe niż 1.2 bo zapłaci za nie 5k funtów rocznie
- jest zupełnie inna kultura na drodze (przez co jest np. 3x mniej wypadków śmiertelnych)
-
Masz rację co do teorii.
Masz rację co do tego że nie posiadając podstawowych umiejętności jazdy nie dałoby się wyjechać z placu.
I dobrze że
Komentarz usunięty przez autora