Aktywne Wpisy
PrawaRenka +271
#usa
Demontaż NATO i oddanie Polski pod wpływy rosyjskie to uczciwa cena za ból d--y lewactwa ehhh
Demontaż NATO i oddanie Polski pod wpływy rosyjskie to uczciwa cena za ból d--y lewactwa ehhh
WielkiNos +59
Beka z frajerów, którzy myślą, że wynik wyborów w Stanach wpłynie na ich życie. /s
#usa #bekaztwitterowychjulek #takasytuacja
#usa #bekaztwitterowychjulek #takasytuacja
Moje pytanie to: czy do przekaźnika podłączać przewody 220V czy te od zasilaczy 25V/12V?
Czy to ma jakieś znaczenie? Jak jest lepiej?
#elektronika #przekazniki #raspberrypi
Jeśli te 12/35 v to zasilacze impulsowe, to słabo je włączać /wyłączać od strony zasilania 230v.
W tradycyjnych liniowych też sporo prądu przy starcie, kondensatory się ładują itd.
Dalej nie wiemy jakie prądy przy tych 12/35 v.
Komentarz usunięty przez autora
Pomijam fakt bhp.. (230v)
Przekażnik:
1. Napięcie zasilania 5V
Daj info o tym jonizatorze, może da się go inaczej, lżej, sprytniej włączać... Robiłem takie rzeczy
Tez ciekawostka, ciężko to kupić w polsce, u chińczyków jest tego pełno, i to kilka typów
Do malinki mam podłączony miernik wilgotności i co 5min sprawdzam wilgotmośc i ew. "włanczam napięcie".
Male prądy, elegancko..
Pozdro.
Btw, popatrz sobie jak sterować za pomocą mosfet ów, do malinki /arduino są gotowe moduły.
Trzymaj się
Rzuć proszę jakimś przykładem modułów z mosfetami.
Pierwszy z brzegu..
Mnóstwo tego mają..
Nie wiem czy tylko w pl szukasz, ale generalnie sklepy typu botland, ew ali tam taaaniej :)