Aktywne Wpisy
Polejmnie +95
Seks bez zgody będzie gwałtem
- to główne założenie projektu modyfikującego definicję zgwałcenia w prawie karnym, którym dziś zajął się Sejm.
Politycy Pisu i Konfederacji, którzy sprzeciwiają się ustawie, nazywają ją "prezentem dla bezwzględnych i mściwych kobiet" i trudno nie przyznać im racji. Już niebawem na Facebooku będą krążyć porady prawne: "jak widzisz, że partner chce wziąć rozwod, oskarż go o gwalt". Wygrywasz wszystko: alimenty na dzieci, alimenty na siebie i w
- to główne założenie projektu modyfikującego definicję zgwałcenia w prawie karnym, którym dziś zajął się Sejm.
Politycy Pisu i Konfederacji, którzy sprzeciwiają się ustawie, nazywają ją "prezentem dla bezwzględnych i mściwych kobiet" i trudno nie przyznać im racji. Już niebawem na Facebooku będą krążyć porady prawne: "jak widzisz, że partner chce wziąć rozwod, oskarż go o gwalt". Wygrywasz wszystko: alimenty na dzieci, alimenty na siebie i w
karetpoker +35
#kredythipoteczny #nieruchomosci
Ja tu się sram, żeby ratka nie przekroczyła 20% dochodów, liczę, ile uciułam na wykończenie bez kredytu, jako że odkładałem na wkład własny 20%, to jeżdżę gruzem, a ludzie biorą pod korek i jakoś żyją.
Jak pozbyć się wewnętrznych barier w mózgu, żeby nie bać się kredytować pod korek? Ludzie biorą kredyt na nową deweloperkę, kredyt na wykończenie, kredyt na auto i #!$%@?, jakoś żyją. Nie słyszy się, żeby lądowali
Ja tu się sram, żeby ratka nie przekroczyła 20% dochodów, liczę, ile uciułam na wykończenie bez kredytu, jako że odkładałem na wkład własny 20%, to jeżdżę gruzem, a ludzie biorą pod korek i jakoś żyją.
Jak pozbyć się wewnętrznych barier w mózgu, żeby nie bać się kredytować pod korek? Ludzie biorą kredyt na nową deweloperkę, kredyt na wykończenie, kredyt na auto i #!$%@?, jakoś żyją. Nie słyszy się, żeby lądowali
#przegryw #dzieci #takaprawda #antynatalizm #rodzice #rozwojosobistyznormikami #niepopularnaopinia
Przecież nie piszę żebyś pomawiałł tych ludzi bez odpowiednich narzędzi.
@savanna: A co? W dorosłym życiu nie trzeba sobie radzić z oprychami, którzy kradną nam zasługi i przeszkadzają w inny sposób?
Typowo babskim podejściem jest "bicie to nauka przemocy". Coś jak "od tych gier na komputrze to tylko staniesz się agresywny".
A czemu nie powiedzieć "bicie to ostateczność,
Komentarz usunięty przez autora
@KrwawyPacyfista: W szkole rówieśnicy by się dowiedzieli i zrobiliby mu jeszcze lepszy "wuef".
Niech szanowny oryginalny op obejrzy sobie ten film i pomnozy powage sprawy 100-krotnie, bo to tylko komedia, a realia w polskich szkolach sa duo bardziej okrutne. https://m.filmweb.pl/film/Był+sobie+chłopiec-2002-32365
Jak chcesz wyslac dziecko do psychiatry, to jestes na najlepszej drodze.
Ale nawet twój wywód nie sprawił, że uważam, że należy oddawać fizycznie, nie dlatego, że biedne jagniątko zejdzie na złą drogę, tylko dlatego, że nie po to X lat wychowuję dzieciaka, żeby teraz robił to samo, co patusy. Plus zapominasz o czymś - zwykłe gnębi więcej niż jedna osoba. Co z tego, że mój syn obije twarz jednemu, skoro jego skatują pozostali z bandy? Albo dlaczego
Wszystko siedzi w mózgu. Koleś musi się postawić. Nie będzie do śmierci czekał na tatę jak ktoś będzie mu chciał wejść na głowę. I wystarczy, że postawi się raz. A rodzica sprawa, żeby go wspierać i podnosić w nim samoocenę. Jak po bójce chłopak dostanie #!$%@? to tym bardziej się w sobie zamknie. A nigdy nie uciekniesz przed
@To_ja_moze_pozamiatam: No tak bo ofiary szkolanej przemocy rezygnują z bycia gnębionym xD Myślisz że ścięcie włosów by coś dało? Dzieciak już ma przypinkę #!$%@? który się nie postawi. Do końca podstawówki ma #!$%@? bo rodzice nic nie zrobią, dzieciak z wzorem ojca cipeusza tymbardziej.
Faktycznie płacz w szkole z powodu gnębienia jest normalny xD Dzieciak
Mówię, że to nie koniecznie źle, że robi po swojemu.
Rozumiem, że wszyscy którzy go hejtują grali jak im bydlaki w szkole zagrali i robili co im kazali?
@To_ja_moze_pozamiatam: Byłem świadkiem takich zachowań i gnębione dzieciaki nigdy się nie stawiały i były pośmiewiskiem do końca szkoły, a potem życia bo mieli już wbite wzorzec że bycie poniżanym jest ok.
Ojciec powinien sam zachęcić syna do walki, nawet jeśli syn przegra. Pokaże że zaczepianie go kończy się większymi lub mniejszymi obrażaniami. Tak
Najbardziej mnie #!$%@? bierność tych rodziców. Dzieciak ma tragiczne wzroce, bić się pewnie też nie umie bo ojciec jest jaki jest więc ich świętym obowiązkiem jest ochrona dziecka, a nie przyklaskiwanie temu że pomimo ich syn
@SinShop: to źle podejrzewasz. Facet (i kobieta) to ma być człowiek z godnością, nieważne czy nosi długie włosy, rurki czy cokolwiek, a nie płaczkiem cierpiącym w samotności, który boi się powiedzieć o problemach. Takie jest życie, nie ja
@The_DiceMan: Jak w na przełomie lat 90 i 2000 zbierać dowody audio/wideo? :) Jednak nawet 2019 r. na obdukcji nie wyjdzie oplucie, przewrócenie na błoto czy nawet kilka ciosów. A jak wyjdzie to od razu znajdą się świadkowie, że sam się przewróciłem ¯\_(ツ)_/¯ Serio, czasem sytuacja jest sytuacją bez wyjścia.