Wpis z mikrobloga

@donOGR: prawdopodobnie wiekszy, trafienia sa rejestrowane na poziomie klienta (tego ktory strzela), czyli u niego w momencie strzalu bylem widoczny, ale serwer dostal informacje o trafieniu jak ja u siebie bylem juz schowany
  • Odpowiedz
@MagicznyJakub: To równa się do tego, że mógł mięć mniejszy. Trafił Cię i zanim Twój klient to zarejestrował to wyglądało jakbyś miał szansę uciec, gdzie chowając się w prawo już dawno byłeś martwy.
  • Odpowiedz
@MagicznyJakub: Z odpowiedzią na Twoje rozterki przychodzi geometria.
To stuprocentowo normalne, że jak wychylasz zza rogu, to ktoś, kto celuje do Ciebie za tym rogiem, ale jest od niego dalej - ma nad Tobą przewagę i widzi więcej.
Jak dodasz do tego możliwe różnice w pingu, to będzie to wyglądać jeszcze gorzej z Twojej perspektywy. Gdybyś zobaczył tę sytuację z jego pova - zobaczyłbyś zapewne normalny strzał, w normalnie widzianego
ju_q - @MagicznyJakub: Z odpowiedzią na Twoje rozterki przychodzi geometria.
To stup...

źródło: comment_JMk4kSePRGpw1BYV9Bdd7xelPVNCYv5Q.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@ju_q: Rysunek z napracowaniem, szanuje, ale to jest jakby oczywiste.
W tej sytuacji chodzi o to, że w momencie kiedy ja otrzymuje informacje, ze zostałem trafiony jestem ze swojego punktu widzenia już głęboko schowany (o wiele dalej niż pozycja o której mówisz, gdzie ja go nie widzę a on mnie tak). Moim zdaniem to kwestia różnic w pingu, może w jakimś stopniu też małego ticu.
  • Odpowiedz
@ju_q: Zauważ, że po mojej śmierci, gra cofnęła moją pozycję do miejsce, gdzie z punktu widzenia serwera zostałem zabity i jest to miejsce w którym normalnie mam widok na przeciwnika, więc nie jest to kwestia geometrii.
  • Odpowiedz
gra cofnęła moją pozycję do miejsce, gdzie z punktu widzenia serwera zostałem zabity

@MagicznyJakub: Racja, nie zwróciłam uwagi.

Tylko widzisz, to wciąż nie jest "fajna gierka" - jak nazwałeś klip wyżej - tylko najwyżej "fajny internet".
Zbyt późna rejestracja fragów przez wysoki ping to stety, niestety Twój prywatny problem, nie problemem
  • Odpowiedz
@ju_q: fajne serwery*

nie wiem o co chodzi, kilka miesiecy temu normalnie trafialy sie serwery srodkowoeuropejskie gdzie mialem ping w stylu ~10, teraz praktycznie juz nie spotykam takich...
  • Odpowiedz