Wpis z mikrobloga

@chixi: Na wysoko-mięsnej (~90%) od zeszłego lipca. Na samym mięsie jakieś ostatnie 3 miesiące.

PRO:
- Mniej zaparć
- Znacznie ograniczony trądzik
- Mniej pierdzenia
- Lepsze myślenie
- Rzadziej i mniej intensywnie głodny
- Znacznie większa siła fizyczna
- Niska zapalność (CRP 0,34 mg/L)
- Niski poziom insuliny (3,21 mU/L)
- Lepszy poziom witaminy D3 (3x więcej teraz w zimie, niż przedtem miałem w lecie)
- Lepsza wydolność, mniej sapię
@matra: Zamierzam powrzucać trochę tego co jem na mikroblog.

Generalnie plan żywienia to:
- tłuste mięso do syta,
- wątróbki drobiowe/indycze raz w tygodniu,
- masło klarowane do smażenia,
- ryby (makrela, łosoś, szprot, śledź) w piątek,
- słonina,
- jajka na twardo/miękko, jajecznica, omlet z jaj i masła klarowanego,
- sól,
- woda.
@Rajtuz: Nie przejmuję się zbytnio makrosami, tylko staram się szamać więcej tłuszczu. Tak, słonina i masło klarowane.

Śmietany nie używam, bo jestem uczulony na nabiał. Dlatego też masło klarowane, a nie zwykłe. Kawę piję jakoś tak raz w roku, czarną.