Wpis z mikrobloga

@PajonkGeniusz: nie. Czekania łącznie to. 50h 48 h marynowane mięsa. 12 h pieczenia. Godzinka szykowanie mięsa - trybowanie, nasaczanie i maskowanie.
Zrobienie ciasta na bułki1.5 h. Chutnej15h. Sos barbecue 1 h. Składanie 0.5h
  • Odpowiedz
@restofme: kanapeczkę z wieprzowinką, ogóreczkiem i #!$%@? pomidorkiem, na ogół nic mi do tego jak kto mówi, ale nadużywanie zdrobnień zawsze mi podnosi ciśnionko... A kanapki zajebiste:)
  • Odpowiedz
@radarada
Patelnia. Łyżka miodu. 2 czerwone cebulę. 2 gruszki. 2 jabłka. 1 cytryna. Chili w proszku. Imbir mielony. Ocet owocowy albo winny. Mięta. Szklanka wrzątku.

Miete parzysz i odstawiasz.
Na patelnię miód, cebula w paski gruszki i jabłka w plasterki (bez gniazd nasiennych). Dusisz pod przykrywką.
Jak już zaczyna się rozpadać to dodajesz łyżeczkę imbiru i szczyptę chili. Scierasz skórkę z cytryny i dajesz trochę soku z cytryny.
Zalewasz mięta i dusisz
restofme - @radarada
Patelnia. Łyżka miodu. 2 czerwone cebulę. 2 gruszki. 2 jabłka. ...

źródło: comment_y3um3v0L58kAcA4hqa0a95TEPZ5VCclV.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@Hubi112: to zależy od tego dla kogo robię.
Raczej łopatka niż karkówka.
Jak dla domowników tylko to cząber, kminek czerwona papryka, czosnek sól. Wcierasz masujesz mięso. Na 24-48 h do lodówki. Do naczynia żaroodpornego na plasterkach cebuli albo liściach kapusty.
Podlewam. Albo winem albo piwem. Czasem koniakiem brendy albo wiskaczem ale to na przykład z w połączeniu z wodą. W każdym razie żadnego tłuszczu.
Do piekarnika koło na 100 st. Na
restofme - @Hubi112: to zależy od tego dla kogo robię.
Raczej łopatka niż karkówka. ...
  • Odpowiedz