Wpis z mikrobloga

#apteka #medycyna #leki #bazgroly #kiciochpyta #azs#azs #zdrowie

Ostatnio dermatolog na moje azs przepisał mi taką maść robioną. Niestety nie spytałem co w tym jest, a chciałbym wiedzieć czy nie ma w tym przypadkiem sterydu żeby nie przesadzić z czasem stosowania (nie wiem czy wgl może być w maści robionej przez aptekę)? Jest ktoś w stanie rozczytać nazwy składników żebym mógł pogooglowac albo wgl coś o tym powiedzieć?
Cojatutaj_robie - #apteka #medycyna #leki #bazgroly #kiciochpyta #azs#azs #zdrowie

O...

źródło: comment_XlYCtbjBnlUVEWXUiw07QTE25VfU5fy7.jpg

Pobierz
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Co_ja_tutaj_robie: nie znalam tego produktu. tak po opisie na stronie jednej z aptek zastanawiam sie, czy jest taki neutralny, porownując do emolientow na bazie parafiny albo nawet czystej wazeliny. no i jest polecany tylko do stosowania przez kilka tygodni
  • Odpowiedz
@Co_ja_tutaj_robie: z polskich produktow to ja uzywalam i bylam zadowolona z takich: linomag, diprobase masc, cutibase, masc z wit. A, masc cholesterolowa, rozne emolienty z serii emolium (np. szampony, zele pod prysznic lagodne), mozesz wyprobowac latopic - bardzo lekkie kosmetyki z metabolitami probiotycznych bakterii.
generalnie zwracalabym uwage, zeby sklad nie ciagnal sie w nieskonczonosc - zwykla wazelina na noc moze sie sprawdzic. i jesli np. masz aktualnie zmiany na skorze,
  • Odpowiedz
@spardo: Każdy glikokortykosteroid może być "słaby" albo "silny", w zależności od tego, ile się go da. @ZdrowiePaleo: Z całym szacunkiem, ale opowiadanie o jakiejś "medycynie funkcjonalnej" jako "nowocześniejszym" odpowiedniku medycyny akademickiej to szamanizm. Co ciekawe, swój research opierasz na pubmedzie, który czym innym jest jak ta "medycyna akademicka"? :) @Co_ja_tutaj_robie: Teraz już pewnie za późno, ale tak, można w recepturze zrobić maść z prednizolonem (tabletki encortolonu
  • Odpowiedz