Wpis z mikrobloga

Szukam butow narciarskich. Meskie. Poziom jazdy:sredniozaawansowany wiec flex 80-100 bo waze okolo 73 kg. Jakis model polecicie? Najlepiej zeby to byl jakis starszy model bo tegoroczne beda drozsze a roznicy pewnie brak.

#narty #kiciochpyta #zima
  • 14
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 3
@Ahmed91: nie bardzo da się polecić. Musisz iść i mierzyć bo każdy inaczej leży, a w pewnym przedziale cenowym to jest w zasadzie to samo. Ja swoje musiałem odbarczac.
  • Odpowiedz
  • 1
@Ahmed91: poszerzać bo mam szerokie stopy. Technica generalnie polecam. Dlatego następnym razem posiedzę z godzinę w butach zanim kupię.
  • Odpowiedz
  • 0
@BajerOp: obarczanie to poszerzanie ale punktowe. Np. jak się ma nienaturalnie duże kostki. I jeśli jeden but trzeba było poprawiać poprawiać ten sposób to raczej każdy inny miałby podobny problem.
@Ahmed91: skup się na tym żeby leżał na nodze, zmierz długość i szerokość stopy i nie bierz większych niż to co wyjdzie :) Jak będzie ok to firma i konkretny model nie ma znaczenia.
P.S. nie bój się flexu 120-130.
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@melba musze w takim razie wybrac sie do jakiegos porzadnego sklepu z butami. Ale czy taki flex 120 nie bedzie zbyt profesjonalny? Nie jestem jeszcze tak zawodowym narciarzem a niby w internecie pisza ze przeznaczone wlasnie dla takich
  • Odpowiedz
@Ahmed91: Odnośnie flexu to ja pod koniec 1 sezonu kupiłem 110 i dla mnie to był strzał w dziesiątkę, waga 67 wtedy jakoś. Jak pójdziesz do jakiegoś sensownego sklepu to najpierw pewnie zapytają jaki przedział flexu cię interesuje i zmierzą stopę i do tego wybiorą kilka sensownych modeli, z których wybierzesz najwygodniejszy. Udanych zakupów :)
  • Odpowiedz
Ale czy taki flex 120 nie bedzie zbyt profesjonalny? Nie jestem jeszcze tak zawodowym narciarzem a niby w internecie pisza ze przeznaczone wlasnie dla takich

@Ahmed91: Bo to takie prawdy internetowe. Utarło się że but 120 to już - łooo panie imadło w nogach i zabijesz się na tym i pieron wie co jeszcze. A tak naprawdę nic nie stoi na przeszkodzie żeby zaczynać od flexu >100.
Dobiero wybierając buty z
  • Odpowiedz