Mmmm piwka regionalne. Każde z nich ma zupełnie inny smak i aromat. Dziękuje Biedronko, mój ukochany sklepie za takie coś. Brakuje tylko Żubra, który wywodzi się z Puszczy Białowieskiej, i Harnasia jako piwa narodowe. #biedronka #tomaszkopyrazblogublogkopyracom #piwowarstwo
@JestemWPracy: Czyli oba są już z Żywca? Bo kojarzyłem, że jakiś czas temu zostało butelkowe zwykłe Brackie, bo tylko butelkę w Cieszynie napełniają, a niedawno skończyła się butelka, ale został keg.
@erixon: @trevorphilip: Nie wiem po co wiązać regionalność z jakością. Takie Osieckie było regionalnym piwem bo było dostępne tylko na Podbeskidziu i w zachodniej Małopolsce a przy okazji było wyjątkowo niesmaczne, tak że 30 lat później mój stary nadal pamięta jego #!$%@?ść.
@erixon: Szkoda Piasta Wrocławskiego. Mieszkam w zasadzie zaraz obok dawnego browaru. Pamiętam jeszcze za dzieciaka jak jeździłem na rowerze z kuzynem w te okolice Wrocławia i dookoła było czuć taki specyficzny zapach wynikający z etapu produkcji. Niestety nie było dane mi spróbować już w dorosłym życiu oryginalnego pilsa z Wrocławia:-( Teraz robią go w Szczecinie, leją Bosmana i Piasta z tego samego syfu:-( Smuteczek.
@erixon: Specjal aka Czarna Szmata xD obecnie ważone chyba w czterech browarach, będąc w Elblągu widziałem partię z Leżajska. Poza tym Elbląg w miejscu Nowego Dworu Gdańskiego ale co tam ( ͡°͜ʖ͡°)
#biedronka #tomaszkopyrazblogublogkopyracom #piwowarstwo
Komentarz usunięty przez autora
@erixon: Okocim OK był dobry parę lat temu ale teraz to szczyny. Raz na jakiś czas się trafi dobra partia i tyle. Ale wciąż najlepszy z Okocimia.
Komentarz usunięty przez autora
Poza tym Elbląg w miejscu Nowego Dworu Gdańskiego ale co tam ( ͡° ͜ʖ ͡°)