Skoro byl uciskany to znaczy że miał zatrzymanie krążenia. A to znaczy że przez ten sam fakt ma około 30-40% szans na przeżycie. Biorąc pod uwagę fakt że pomoc nadeszła natychmiastowo szansę mogą być większe. Oczywiście szansę mogą być znacznie mniejsze, zależy od wielkości obrażeń. #wosp #wosp2019 #adamoeicx #gdansk #neuropa #4konserwy
@restecp: w ogóle o pacjencie, u którego doszło do NZK na skutek urazu. Tutaj ewidentnie mamy przykład NZK na skutek hipowolemii czyli wykrwawienia się, poszkodowany po ataku był jeszcze świadomy, rozmawiał z ludźmi i w kilka chwil po wystąpieniu masywnego krwawieniu łożysko naczyniowe się opróżniło i serducho nie miało czego pompować. Na moje to tutaj sytuacja wyglądała tak, że chłopaki z ZRM załadowali go zatrzymanego do karocy żeby jak najszybciej
@intires98: przecież to że on będzie operowany przez najlepszego lekarza który jest pod ręką to wiadomo (bo wiadomo że nie będą czekać na chirurga kilka godzin jeśli człowiek jest w stanie krytycznym).
Taka sama sprawa kiedy masz prywatne ubezpieczenie medyczne to masz lepszą opiekę niż NFZ i nikt o to nie ma bólu tyłka bo to sprawa oczywista. Dlatego też sądzę że ma większe szanse na wyjście z tego niż
@DisNaLiroja @FLAC Ja nie mówię że źle że przyjeżdżają, wręcz dobrze Jak nie lubię Adamowicza, tak nie życzę nikomu śmierci i mam nadzieję że jutro się obudzę i zobaczę że żyje
@Agemaker: Też mi to wygląda na transport w zatrzymaniu, byle szybciej do szpitala. Komunikaty ze szpitala są jednak ciągle w stylu "trwa operacja", czyli jednak coś próbują. Choć z drugiej strony, po takim czasie w ZK...
@Agemaker: to jak odbierać tą wypowiedź? "Mamy do czynienia z sytuacją dramatyczną, ale prezydent jest pod dobrą opieką" - mówi lekarz Jerzy Karpiński w rozmowie z TVN24. Tymczasem PAP podaje nieoficjalnie, że Adamowicz jest operowany.
#wosp #wosp2019 #adamoeicx #gdansk #neuropa #4konserwy
Komentarz usunięty przez autora
Taka sama sprawa kiedy masz prywatne ubezpieczenie medyczne to masz lepszą opiekę niż NFZ i nikt o to nie ma bólu tyłka bo to sprawa oczywista.
Dlatego też sądzę że ma większe szanse na wyjście z tego niż
@FLAC
Ja nie mówię że źle że przyjeżdżają, wręcz dobrze
Jak nie lubię Adamowicza, tak nie życzę nikomu śmierci i mam nadzieję że jutro się obudzę i zobaczę że żyje
"Mamy do czynienia z sytuacją dramatyczną, ale prezydent jest pod dobrą opieką" - mówi lekarz Jerzy Karpiński w rozmowie z TVN24. Tymczasem PAP podaje nieoficjalnie, że Adamowicz jest operowany.
@grucki tak jak mówiłem, jest oficjalna informacja, że Adamowicz nie żyje