Aktywne Wpisy

Kostor95 +23
Jak ja nie lubię tego uczucia niepewności przed zakupem czegokolwiek na lata, to pojęcia nie macie. Spamie postami i dopytuje po dwa razy o różnorakie rzeczy, żeby mieć pewność, a filmików i recenzji to z 5 godzin obejrzałem.
Na jakich monitorach gracie w gry przy biurku mając PC? Jest to 27 cali, czy 32? Znajdzie się tutaj może ktoś, kto przesiadał się z 27 cali na te 31,5 i opowie o swoim
Na jakich monitorach gracie w gry przy biurku mając PC? Jest to 27 cali, czy 32? Znajdzie się tutaj może ktoś, kto przesiadał się z 27 cali na te 31,5 i opowie o swoim
źródło: IMG_0233
Pobierz
Arbuzlele +245

Tlen można wykorzystywać do oddychania. Tlen i wodór można wykorzystywać do napędzania rakiet na Ziemię (jak tlen i wodór się spala to jest dużo energii, są plany na takie akumulatory do samochodów na Ziemi). By to robić, energię można zebrać z paneli słonecznych. Wenus jest bliżej Słońca, niż Ziemia i Mars i tej energii ma więcej od nich.
Mimo wszystko, wybiera się Marsa, bez magnetosfery, z małą grawitacją która pewnie spowoduje masę problemow ze zdrowiem u kosmonautów, który jest dalej, więc trzeba więcej paliwa i jest większe ryzyko, że coś pójdzie nie tak, gdzie nie ma nic prócz piasku (który jest strasznie drobny więc może się wepchać wszędzie i wszytko poniszczyć).
Ludzie myślą tak, jak wtedy, gdy podbijali Amerykę ("ah liczy się kawałek lądu i jego dobrodziejstwa"), ale może lepiej inaczej przeznaczyć te środki.
O tym, ile łazików, sond, satelitów wysłano na Marsa i nic konkretnego z tego nie ma to nawet nie piszę, bo pisałam już kilka razy. Ileż misji można było za te pieniądze sfinansować to już ubolewałam też tu wielokrotnie.
#gruparatowaniapoziomu #kosmos #astronomia
--
Wszystkie nieodpowiednie komentarze będą usuwane
@NadiaFrance: Daj źródło do tych rewelacji XD
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
Komentarz usunięty przez autora
@takjest: myślisz że na całej grubości atmosfera ma taki sam skład?
Komentarz usunięty przez autora