Aktywne Wpisy
bb007 +2
Czyli w ciągu kilku miesięcy #usa formalnie wyjdzie z NATO.
Tak naprawdę to już ten sojusz jest martwy. Trump ani kongres republikański nie zgodziłby się na wysłanie wojska do Europy wschodniej w razie konfliktu z ruskimi.
Wracamy do umów bilateralnych albo widzimisię Amerykanów.
Teraz trzeba się zastanowić czy na pewno powinniśmy być antyruski.
Tak naprawdę to już ten sojusz jest martwy. Trump ani kongres republikański nie zgodziłby się na wysłanie wojska do Europy wschodniej w razie konfliktu z ruskimi.
Wracamy do umów bilateralnych albo widzimisię Amerykanów.
Teraz trzeba się zastanowić czy na pewno powinniśmy być antyruski.

Kostor95 +7
Jak ja nie lubię tego uczucia niepewności przed zakupem czegokolwiek na lata, to pojęcia nie macie. Spamie postami i dopytuje po dwa razy o różnorakie rzeczy, żeby mieć pewność, a filmików i recenzji to z 5 godzin obejrzałem.
Na jakich monitorach gracie w gry przy biurku mając PC? Jest to 27 cali, czy 32? Znajdzie się tutaj może ktoś, kto przesiadał się z 27 cali na te 31,5 i opowie o swoim
Na jakich monitorach gracie w gry przy biurku mając PC? Jest to 27 cali, czy 32? Znajdzie się tutaj może ktoś, kto przesiadał się z 27 cali na te 31,5 i opowie o swoim
źródło: IMG_0233
Pobierz

Tlen można wykorzystywać do oddychania. Tlen i wodór można wykorzystywać do napędzania rakiet na Ziemię (jak tlen i wodór się spala to jest dużo energii, są plany na takie akumulatory do samochodów na Ziemi). By to robić, energię można zebrać z paneli słonecznych. Wenus jest bliżej Słońca, niż Ziemia i Mars i tej energii ma więcej od nich.
Mimo wszystko, wybiera się Marsa, bez magnetosfery, z małą grawitacją która pewnie spowoduje masę problemow ze zdrowiem u kosmonautów, który jest dalej, więc trzeba więcej paliwa i jest większe ryzyko, że coś pójdzie nie tak, gdzie nie ma nic prócz piasku (który jest strasznie drobny więc może się wepchać wszędzie i wszytko poniszczyć).
Ludzie myślą tak, jak wtedy, gdy podbijali Amerykę ("ah liczy się kawałek lądu i jego dobrodziejstwa"), ale może lepiej inaczej przeznaczyć te środki.
O tym, ile łazików, sond, satelitów wysłano na Marsa i nic konkretnego z tego nie ma to nawet nie piszę, bo pisałam już kilka razy. Ileż misji można było za te pieniądze sfinansować to już ubolewałam też tu wielokrotnie.
#gruparatowaniapoziomu #kosmos #astronomia
--
Wszystkie nieodpowiednie komentarze będą usuwane
@Muka99: tam pogoda jest ok, nie piszę, by budować bazę na powierzchni bo to by było przecież absurdem przy Naszej technologi.
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
@takjest: Ty nie czytasz, co ja piszę.
Komentarz usunięty przez autora
@NadiaFrance: Wenus ma śladową magnetosferę. W porównaniu do ziemskiej, można ją pominąć. Promieniowanie jest porównywalne z tym na Marsie.
@Rancor: dużą ma.