Wpis z mikrobloga

Nic nie psułem po paru włączeniach zaczął sypac błędami przy bootowaniu

@John_archer: Może być problem sprzętowy, może być problem z za starym jądrem.
Zainstaluj sobie Fedorę, Ubuntu. Instalowałem setki linux i nigdy nie było większych problemów.
  • Odpowiedz
@SpeedFight: serio pacman sam podmienia pliki w /etc? W gentoo jest od tego np. dispatch-conf, który się odpala po update i można wybrać, czy zostawiasz stare pliki konfiguracyjne, dajesz nowe, czy mergujesz.
  • Odpowiedz
No ale wiesz, update'u nie robi się jak maszyna przestanie działać, tylko zanim. :)

@guziec_z_afryki: Takie rzeczy to w skali mikro. Serwer produkcyjny nie zawsze może być aktualizowany, migruje się usługi na nowy.
  • Odpowiedz
A wiesz że w windzie te aktualizacje można wyłączyć? Ja mam update zbiorczy raz na pół roku i zasadzie w------e na problemy z tym związane. Polecam ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@Dolanthesniffer: Można, można też narzucić pewne ustawienia przez AD.
  • Odpowiedz
Takie rzeczy to w skali mikro. Serwer produkcyjny nie zawsze może być aktualizowany, migruje się usługi na nowy

@reddin: Co ty opowiadasz? Serwer produkcyjny ZAWSZE musi być aktualizowany. W każdej poważnej firmie są nawet harmonogramy aktualizacji a w wielu nawet wydzielony dział audytu który na bieżąco sprawdza czy jakieś oprogramowanie nie jest podatne i robi update'y.
  • Odpowiedz