Wpis z mikrobloga

Dobra, potrzebuję waszej opinii #mirkokoksy
Który wg was system treningowy dla średnio zaawansowanego da największe przyrosty w sile w trzech bojach (martwy klasyczny, przysiad pełen zakres i klata na płasko)?
Który wybralibyście, lub który kiedyś wybraliście i dał wam największy wzrost siły?

Bo trochę tych wariacji jest, 531, 5x5, SS, Stronglifts etc.

inb4 prop

#trojboj #silownia #mikrokoksy
  • 20
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@FEED_YOUR_HEAD: Ja powiem,ze u mnie jak robilem 531 to dobrze na martwy ciag i siad dzialalo i ogolnie na sylwetke, ale sila w wyciskaniu stala w miejscu dopiero jak przeszedlem na greyskull to ławka ruszyła, bo teraz robie ławke co 4-5 dni i to działa na mnie najlepiej co prawda na 531 mozna robic lawke 2x w tygodniu np (1 dzien 5/3/1 drugi 5x10 boring but big) ale ten dzien
  • Odpowiedz
@beefislife: Dobra, doprecyzuję. Chodzi o plan długoterminowy. PR mc/sq/bp 150/130/105 @ 80kg. Jednak wracam po przerwie i teraz jest to o 30kg mniejsze. Priorytet - siła, siła, siła. Coś jeszcze od czego miałoby to zależeć? Obojętnie czy 3 czy 4 dniowy. 5/6 raczej nie jest dla osób z moim stażem (rok).
  • Odpowiedz
@FEED_YOUR_HEAD: mam bardzo fajny program z zaplanowanym progresem siłowym ale dorzuconymi też ćwiczeniami poprawiającymi funkcjonalność. Rozpisany jako trening przed sezonem jednej z niemieckich drużyn futbolu amerykańskiego. 4x w tygodniu, 10 tygodni. Haczyk, jest po niemiecku :P
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@FEED_YOUR_HEAD: 531 z deloadami fajnie rusza ale warto też dodać coś od siebie, bo moim zdaniem plan jest zbyt prosty i ograniczony, jednak jak zależy Ci tylko na przyrostach ciężaru to progres będzie mega szybki bo jest to plan dostosowany pod duże i męczące ciężary. Co prawda wszystko to są mega złożone ćwiczenia ale jednak brakuje mi "tego czegoś". No ale to ja, i lubię się styrać i zejść z
  • Odpowiedz