Wpis z mikrobloga

#angular #nodejs #frontend #webdev
Co za g---o.
Robię ng install bootstrap jquery --save - są problemy z jquery do Bootstrapa - po wypełnieniu odpowiednio angular.json oczywiście, linkami do pliku css i do plików js. Pół dnia mi schodzi by ogarnąć to wszystko, coś ze skryptami nie działa.

Kolejna rzecz - ng install font-awesome --save - Tutaj pobiera mi niepełny pakiet ikon. Ikonki typu SOLID nie funkcjonują. Przy odinstalowaniu tego zostają śmieci, które nie wiem gdzie wszystkie wyszukać by wymazać.

Chciałem przy okazji się nauczyć SEMANTIC-UI (bardziej kompaktowe i kontrastowe w stosunku do Bootstrap).
Tutaj podczas instalacji do Angulara sypały się błędy. Trzeba było przerywać w połowie rozpakowywanie wszystkich plików i uzupełnianie danych, bo coś się zwieszało. Opisane również TU.

Ile się tu człowiek nadenerwuje. Wiele godzin zlatuje na takich błahostkach ..
rukh - #angular #nodejs #frontend #webdev 
Co za g---o.
Robię ng install bootstrap ...

źródło: comment_Vkc0Vk0BHvWIEu2dorqERcrTRtN8REVQ.gif

Pobierz
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@remixs: Tylko że Angular posiada te wbudowane sztuczki z uzupełnianiem i usuwaniem elementów HTML, zmiany adresu w polu adresów bez załadowywania całej strony. itd.

Zauważyłem, że lepiej tradycyjnie uzupełniać index.html , a nie instalować wszystkiego do pakietów node-modules. Choćby te Bootsrapy i ikonki Font-awesome.
  • Odpowiedz
@goomba-pl: No Bootstrap wymaga jQuery, bo mają skrypty w tym języku napisane.
Bez tego nie działa np. rozwijalne Menu, albo ikonka Hamburgera dla wersji mobilnej.
  • Odpowiedz
js jest niestety taki, kupa zależności, ty tam jeszcze łączysz angulara i jquery to już w ogóle wychodzi sraka
  • Odpowiedz