Aktywne Wpisy
PanNieznanypl +328
Kobiety nie nadają się na wysokie stanowiska zarządcze, serio, nie jestem jakimś przeciwnikiem kobiet, ale z tego co widzę w #korposwiat to w dziale gdzie jest kobietą dowódcą, są najwieksze problemy, zero stabilności, panika, ma zły humor, wszyscy go mają, wymyślanie głupot niepotrzebnych, milion procesów i ich komplikowanie, a podczas okresu nie podchodź XD I te sztuczne pompowanie diversity to jest jeden wielki mit bo system jest stworzony pod facetów
Takie tam na oględzinach mieszkania, klientka chce tylko wymalować. Szybka wycena 1000zł za cały korytarz wraz z zabezpieczeniem drzwi podłóg itp materiał w zakresie klientki. Zostałem wyj**any za drzwi bo chyba przyjechałem z warszawy z tymi cenami - poprzednio pan zenek zrobił jej za 500zł malowanie z gipsowaniem. W komentarzu wiecej. #remontujzwykopem
Ruch wychodzący na #webh . Strona w oparciu o #wordpress . Wgrane mam pluginy cache-ujące. Gzip na serwerze włączony. 20gb od początku stycznia, przy odwiedzinach strony 30-50k miesięcznie.
To znak, że brakuje jakiejś optymalizacji czy o co chodzi z ruchem wychodzącym, że zjada tak dużo transferu?
Bez clouda strona działa o wiele szybciej.
nie udostępniam nic do pobierania właśnie. Jedynie zdjęcia w artach. To ich by wina była? Jak tak to może jakiś CDN poszukam.
Mocno fotograficzne portale przy 50k UU w miesiącu potrafią wytransferować nawet i ponad 500GB.
A wtyczki cachujące nie mają wpływu na wielkość transferu.
Jeżeli uważasz że to dużo to sprawdź w konsoli (F12) jakie rozmiary obrazków wysyła
@kosti9191: cloud działa szybko na tych najwyższych płatnych planach ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
może obrazki wrzucaj na jakiś hosting zdjęć, a potem dopiero do arta?
@getin: By potem po jakimś czasie zniknęły zdjęcia z starych artykułów? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@kosti9191: Nie wiem jaki problem próbujesz rozwiązać. Te 150GB miesięcznie które pewnie masz potrafią obsłużyć najtańsze hostingi. Zdziwiłbym się gdyby webh robiło problem z takim transferem.
Można się co najwyżej zastanowić, czy strona nie wczytuje się za
@zwierzak40: Ja mam po kilka lat na logowanym koncie i nic nie znika, zresztą backup i tak każdy zdrowy człowiek robi.
@getin: ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Nie mam pojęcia dlaczego ktoś miałby dodawać złożoność do zarządzania stroną żeby outsourcować kilkadziesiąt GB transferu miesięcznie. Tak się po prostu nie robi, choćby dlatego że sam CMS ma nad tym ograniczoną kontrolę. Jeżeli już się bawić w wyniesienie plików na zewnątrz to zdecydowanie lepszym wyborem jest choćby S3 z jakąś wtyczką mapującą