Wpis z mikrobloga

Cześć, zacząłem się uczyć programować, a raczej bawić się tym bo sprawia mi to sporą frajdę. Niezbyt jestem zainteresowany uczeniem się pod pracę zarobkową obecnie, bardziej dla zabawy. Dlatego po poczytaniu o kilku najpopularniejszych językach programowania wybrałem pythona. Korzystałem sobie z codeavengers, ale skończył mi się free trial, przedłużenie kosztuje 25 dolarów. Nie jest to cena nie do przeskoczenia, moje pytanie bardziej brzmi: czy są inne fajne alternatywy? Wiem o treehouse i codeacademy. Codeavengers mi się podobało bo miałem jakąś tam ścieżkę rozwoju i przede wszystkim nauka polegała na tym, że dostawałem mały zastrzyk teorii a do tego musiałem rozwiązać dość proste jak dotychczas zadanie. Mam też darmowy dostęp do lynda.com z pewnych względów, ale niewiele wiem o tym jak z opłacalnością uczenia się z tamtych kursów. Coś polecacie od siebie? Widełki za miesiąc subskrybcji to 25 dolarków max u mnie.
#programowanie
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Sinn: nie wiem jak z pytonem ale js fajny był na codeschool. Jak ci się twoje podobało to bierz. A jak chcesz cebulic to szukaj darmowych kursów. Może na udemy coś wychaczysz albo z YT. Do JS jest tego od groma za free
  • Odpowiedz
@Sinn: udemy ma teraz promocje i jest kolo 50zlociszy, a tak to na yt poza wspomnianym codeacademy polecam giraffe academy. Sam niedawno zaczalem przygode z Pythonem i z tego korzytam... Powodzenia
  • Odpowiedz
@IRusio: @Anatejms @padii_O Dzięki, popatrzę sobie co tam jest i na coś na pewno się zdecyduję.

@wojtek1989 Nie znam tej branży totalnie, ale w większości tak jest, że jak coś jest Twoją pasją i pracą zarazem to logicznym jest, że często jesteś najbardziej wydajny. Na razie stawiam sobie pierwsze kroki, widziałem mnóstwo ludzi, którzy pytali: "ile muszę poświęcić czasu na nauczenie się x, żeby mieć szansę na
  • Odpowiedz