Aktywne Wpisy
ziemba1 +121
washington +75
#wojna #ukraina #rosja
Cywile, którzy uciekli z Kurskiego obwodu, mówią, że zostali zmuszeni do wyjazdu z powodu zniszczeń. Pewna kobieta pewnie opowiada o zagranicznych najemnikach - Polakach (xD). Nazywa ich mordercami, choć przyznaje, że nie strzelali do cywilów.
[Disclaimer - duze prawdopodobienstwo ze rozmowy są "inspirowane" dla celów propagandowych, podobnie jak sławne babuszki putina]
Cywile, którzy uciekli z Kurskiego obwodu, mówią, że zostali zmuszeni do wyjazdu z powodu zniszczeń. Pewna kobieta pewnie opowiada o zagranicznych najemnikach - Polakach (xD). Nazywa ich mordercami, choć przyznaje, że nie strzelali do cywilów.
[Disclaimer - duze prawdopodobienstwo ze rozmowy są "inspirowane" dla celów propagandowych, podobnie jak sławne babuszki putina]
Halo,
(piszę z anonimowych, ponieważ moje główne konto służy na wypoku do trollowania, a nie chcę by ten post został odebrany przez pryzmat głupot jakie tam wypisuje xD)
Koniec roku to czas podsumowań, więc pomówmy o pieniądzach. Otóż od jakiegoś czasu zapisuję w excelu każdą wydaną złotówkę i w ten sposób otrzymałem zestawienie wydatków z całego roku. Osobiście lubię oszczędzać, temat jest dla mnie niezwykle ciekawy i prowadzenie takiego spisu przychodzi mi bez żadnego wysiłku. Czy inni mircy również prowadzą takie listy? Jeśli tak to podzielcie się swoimi spostrzeżeniami albo gotowymi formularzami, może coś ciekawego uda się podpatrzeć :) Dotatkowo fajnie będzie popatrzeć na koszty życia innych i co by się tu dało zoptymalizować.
Krótko o mnie: początkujący inżynier w automotive, zarobki ca. 4,5k netto, Wrocław.
#pieniadze #oszczedzanie #cebula
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: Eugeniusz_Zua
Dodatek wspierany przez: Wyjazdy dla młodzieży
Z analizy wynika też, że 10 proc. najniżej zarabiających pracowników otrzymało wynagrodzenie ogółem brutto poniżej 1890,32 zł (decyl pierwszy). Z kolei 10 proc. najlepiej zarabiających pracowników otrzymało wynagrodzenie ogółem brutto wyższe niż 7,2 tys. zł (decyl dziewiąty).
Według badania GUS miesięczne wynagrodzenie brutto w wysokości powyżej 10 tys. zł otrzymywało 4,5 proc. zatrudnionych. Z kolei powyżej 40 tys. zł otrzymało niewiele ponad 0,1 proc.
Jakim cudem możesz tak oszczędnie żyć?
Kosmetyki na miesiac to min. 50zl. Żyjesz za 137zl/tydzień jeśli chodzi o jedzenie?
Autem robisz 5000km/rok?
Malo wydajesz.
Co tak mało za samochód?
Samo paliwo kosztuje +-250zl/msc chyba że masz gaz..
https://we.tl/t-MtG84o50sb
oczywiście wszystko jest mocno spersonalizowane, nazwy kategorii dobierzcie sobie jak tam wam pasuje. Styczeń uzupełniony o
Poniższe podsumowanie zawiera 97% wydatków, bo jednak czasem (ale to bardzo rzadko) mi się nie chciało przepisywać albo zdążyłem wyrzucić paragon.
Ok. 4200 PLN netto, admin IT, Szczecin. Od stycznia ma być niby podwyżka 30-40%.
Komentarz usunięty przez moderatora