Wpis z mikrobloga

#play #internet #pytanie
Mam pytanie do użytkowników Play na kartę. Jak śmiga wam internet w tej sieci? Często ma zamuły i takie tam podobne? Miałem kiedyś Play ale zrezygnowałem z 4 lata temu, bo nie dało się praktycznie korzystać z internetu. Nie muszę mieć super prędkości wystarczy mi takie 3Gb/s czyli realna prędkość pobierania 300kb/s.
Drugie pytanie, korzysta ktoś z tego pakietu nielimitowanej transmisji danych w nocy? Czy zasysając tak około 100GB miesięcznie nocą, wrzucą mi jakiś lejek czy coś podobnego? W regulaminie nie ma konkretów https://www.play.pl/resources/pdf/2017/Regulamin-uslugi-Noce-bez-limitu-GB-w-Internet-na-Karte-w-Play_22022017.pdf
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@play_polska: Transfer się nie zmniejsza, ale już nie raz sieci pokazały że bez limitu to wcale takie bez limitu nie jest, po "darmowy" transfer często też ma jakieś ograniczenia i po wykorzystaniu jakiegoś limitu internet zwalnia, nadal transfer nie jest naliczany ale nie leci z pełną prędkością. Tego właśnie chciałem się dowiedzieć, bo w regulaminie nie ma o tym słowa.
  • Odpowiedz
@droid43210: To zależy od masy czynników. Sąsiad z twojej ulicy Ci powie, że najlepsze Orange. Z sąsiedniej, że Plus i obaj mogą mieć rację. I tak chodzi między innymi o: odległość od nadajnika, obciążenie tego nadajnika, infrastrukturę podprowadzoną do tego nadajnika, częstotliwości obsługiwane przez ten nadajnik. Co więcej niektóre z tych cech mogą się zmieniać zarówno krótkookresowo(czyli np. obciążenie w ciągu dnia) jak i długookresowo(mogą po pewnym czasie np. dołożyć
  • Odpowiedz