Aktywne Wpisy

oficjalniemartwa +72
W pracy powiedziałam, że na święta jadę do rodziny i potrzebuje jutro wolne, a rodzinie powiedziałam, że pracuje i nie przyjadę.

co gejowi nie pasuje w tej tinderówie, smierdzi jej z ryja czy o c--j chodzi że sie tak krzywi? nie rozumiem geja, no chyba że to rzeczywiscie gej albo impotent. Może nie jest za piękną ale fajna młoda d--a zawsze w cenie jakby mi taka siedziała na kolanach to już dawno bym dziurę od spodu w biurku wybił, na c--j on czeka?
#ajemge1
#ajemge1

Na zajęciach, na których mamy awk, trochę c i linuxa doktor zapytał się nas czy pisał ktoś z nas lub próbował pisać kompilator
Każdy z nas powiedział, że nie, a jeden ziomek zapytał się wykładowcy po co skoro i tak jest bardzo dużo kompilatorów
A doktor mu na to: a po co pan żyje skoro na świecie żyje tak dużo ludzi xD
źródło: comment_pGBt1SSRUjYzXMgwiN3hY1QPOaz3mKex.jpg
Pobierz@spidero: przeciez koła (np opony) sa udoskonalane z roku na rok, systemy operacyjne rowniez (windows lub prawie kazda dystrybucja linuxa) poza tym jakis czas temu powstal remix os i ciagle tez rozbudowywany jest jakis system podobny do xp. Chyba lepiej, jezeli jest wiecej czegos na rynku, bo gdyby tak nie bylo to w kazdej dziedzinie bylby jeden
@dupaztrupa: Takich rzeczy można uczyć szybciej i sprawniej, bez odsyłania na głęboką wodę z tekstem "wszystko jest w dokumentacji (ta ma 3k stron) i/lub w
@dupaztrupa: to brzmi jak debilny pomysł a nie rewelacyjne ćwiczenie - w czasie który musiałbyś poświęcić na przygotowanie chociażby działającego proof of concept (a mówimy tu przypominam o nowicjuszu a nie doświadczonym programiście) jesteś w stanie
@powaznyczlowiek: Ja tam bym wolał coś zrobić, niż wypełniać się wiedzą teoretyczną.
@plushy: nie? Raczej np jakiegoś obiektowego języka w stylu Javy na zaawansowanym poziomie, czegoś skryptowego w stylu Groovy, którego można potem użyć żeby sobie z Javą pomóc (chociażby testami w Spocku) i czegoś faktycznie nisko poziomowego żeby zrozumieć jak działa JVM pod spodem i czemu fajnie że go mamy? Porownujesz wysiłek niezbędny do napisania języka, kompilatora i maszyny wirtualnej do nauczenia się trzech pętli? j--------e.jpg
@powaznyczlowiek: Bardziej byłbym zaskoczony, jeśli pracodawca by chciał słuchać o kilku językach niskopoziomowych i kupie przeczytanej przez ciebie dokumentacji i książek związanych z architekturą, zamiast o gotowych projektach pokazujących, że masz coś poza wiedzą książkową ( ͡º ͜ʖ͡º)
A najlepiej, to zacząć od napisania assemblera jeżeli już, samo to będzie rozwojowe.