Aktywne Wpisy
Trzesidzida +545
Czy mógłby mi ktoś wytłumaczyć dlaczego Konfiarze pałują się do tak antypolskiej parti jak AfD? Jak będąc Polakiem można kibicować ruchowi którego liderzy podważają granicę polsko-niemiecką, chwalą Pakt Ribbentrop-Mołotow, obwiniają Polskę za wybuch II Wojny Światowej a upadek III Rzeszy nazywają klęską? Jak przedstawiciele narodu który tyle wycierpiał przez niemiecki faszyzm mogą wspierać niemiecką partię odwołującą się do faszyzmu?
#polityka #bekazkonfederacji #pytaniedoeksperta
#polityka #bekazkonfederacji #pytaniedoeksperta
Gdzie najlepiej wybić wentylację z garderoby żeby była jakaś wentylacja?
Do salonu? Do sypialni?
#budownictwo #remontujzwykopem #budujzwykopem #nieruchomosci #dom
Do salonu? Do sypialni?
#budownictwo #remontujzwykopem #budujzwykopem #nieruchomosci #dom
Muszę odrzucić spadek(długi) po osobie której nawet chyba w życiu nie poznałem.
Aby to zrobić, muszę wziąć wolne w pracy ( więc nie mieć płacone ), zapłacić opłatę sądową ( chyba 50zł ), odebrać skrócony akt urodzenia ( 22zł, ale przyjdzie pocztą ), stawić się na rozprawie i powiedzieć, że nie chcę długów ( wiem, szokujące ).
A żeby było jeszcze zabawniej, na dwa dni po terminie rozprawy żona ma zaplanowany poród - a ten się terminów nie słucha i może być równie dobrze i w dzień rozprawy.
Polsko, dlaczego?
#polska #rozczarowanie #prawo #prawospadkowe #spadek
Ale po prostu, no #!$%@?. Przecież niby prosta sprawa, ale zmuszają mnie do płacenia im i najlepiej jeszcze prawnikom, aby się nie wkopać w coś :/
@Deykun: ekhem. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Albo wysłania pisma w którym odniósł bym się do sprawy i napisał, że nie jestem zainteresowany przyjęciem długu.
Albo w ogóle, jeżeli pierwsza linia zrzeka się długów, to dalej nie drążą - dlaczego ktoś miałby chcieć przejmować dług...
Komentarz usunięty przez autora
@anonim1133: z całym szacunkiem ale czerpanie wiedzy o prawie od pani z okienka to nie jest najlepsze wyjście.
tylko, że to nie
@Adams_GA: Jako przeciętny polski robaczek, co ja mogę? Przecież nie będę studiował przez 5 lat prawa, aby wiedzieć co w takiej sytuacji? Tak normalna sprawa chyba nie powinna wymagać też tego od obywateli?
@anonim1133: nie wiem, iść i zapłacić 100 zł prawnikowi za poradę jak się na tym nie znasz?
różne są sytuacje w życiu, niektórzy zrzekają się spadku np. bo nie chcą mieć z danym
- Anonim1133
- Żona ヽ( ͠°෴ °)ノ
- Poród (╯°□°)╯︵ ┻━┻
KIEDYŚ TY TO WSZYSTKO #!$%@?Ł CZŁEKU XD
@Adams_GA: Ale dlaczego nasz kraj to nam tak utrudnia, że mam marnować czas i pieniądze, aby zrozumieć istotę tak prostej sprawy? Rozumiem, że jakbym chciał przyjąć spadek - to może wypada udowodnić, że mi się należy i tak dalej. Ale w tej
@anonim1133:
Wiesz... co do zasady za działania sądów się ponosi opłaty i koszty. Jak cię pozwą to nikt się nie będzie pytał czy chciałeś w niej uczestniczyć czy też nie. Ale tak bardziej serio - jak byś chciał rozwiązać sprawę w inny sposób? Zarówno sąd, jak i państwo w ogólności,