Wpis z mikrobloga

Mój stary (a właściwie ojczym) to fanatyk robienia zdjęć naturze. #pdk

Pomimo pracy jako kierowca ciężarówki, i powrotów do domu co dwa dni, znajduje czas na swoją pasje, która jest robienie zdjęć zwierzętom w ich naturalnym środowisku.

Nie robi tego od roku czy kilku miesięcy, lecz od kilkunastu lat, jest tym tak zajarany, że wracając o 3 w nocy z pracy, przed 6 jest już w lesie, licząc na udaną sesje - nie pamiętam by kiedykolwiek spał dłużej niż 5 godzin.

Właśnie wysłał mi nowy strój kamuflujący, pozwalający zbliżyć się niepostrzeżenie do siedlisk ptaków i 'obozowisk' innych zwierząt, którym mega się jara.

W komentarzu jedno z jego zdjęć.

#zainteresowania #hobby #fotografia #polska #natura #zwierzeta
Pobierz Gimpson - Mój stary (a właściwie ojczym) to fanatyk robienia zdjęć naturze. #pdk 

...
źródło: comment_iQtq67H19briTavmr0a4mUPIpKyq19Iw.jpg
  • 38
@Gimpson:
Mój ojciec od ponad 20 latach chodzi z aparatem po lesie i fotografuje ptaki. To nie jest jego źródło utrzymania, ale Hobby, i hobby na tyle drogie, że ładuje w nie 60% swojej każdej wypłaty, a to nowy obiektyw, a to nowy namiot maskujący aby ptaki go nie widziały. Wygląda jak snajper w dżungli tyle, że z aparatem. Wysyła czasem bo właściwie pod namową mojej matki zdjęcia na jakiś konkursy
@Gimpson: poleć mu coś w tym stylu albo jakąś dobrą stałkę - te stałki są droższe ale takie 400mm f5.6 od Canona powinno załatwić sprawę.

Szkoda że nie bezlustro bo z doświadczenia powiem że stałki manualne na np. Sony są tanie i można niesamowity rysunek osiągnąć.

Jakby miał pytania to daj znać chętnie mu doradzę :D
sorek - @Gimpson: poleć mu coś w tym stylu albo jakąś dobrą stałkę - te stałki są dro...
@Gimpson: Gdyby nie to, że podałeś link do profilu swojego ojca to pomyślałbym, że piszesz o moim ( ͡° ͜ʖ ͡°) Dobrze wiedzieć, że nie tylko mój ojciec taki wariat, który lata po lasach w pełnym kamuflażu i robi zdjęcia przyrodzie ( ͡° ʖ̯ ͡°)