Wpis z mikrobloga

witam @allegro_pl
proszę, wyjaśnijcie mi i reszcie potencjalnie zainteresowanych jeśli możecie - jak to jest z tymi waszymi zwrotami InPostem w ramach programu #allegro Smart? konkretnie chodzi mi o sytuację następującą:
jestem kupującym
kupuję towar za 50 zł płacę sprzedającemu blikiem z darmową wysyłką na paczkomat w ramach programu smart
towar odbieram nie podoba się więc klikam u Was odstąpienie od umowy
towar odsyłam
Sprzedawca oddaje mi 59,99 zł (towar + koszt przesyłki)
czyli w tym momencie koszt przesyłki który wy pokrywacie smartem wrócił do mnie a nie do was.
a i faktura u sprzedawcy wystawiona na mnie na kwotę towar + przesyłka.
jak należy to rozumieć? co jeżeli kupię sobie za 8 zł Smarta na miesiąc i zrobię 100 takich transakcji i zwrotów? w świetle waszych obecnych procedur chyba legalnie zarobię 1000 zł. więc pytanie, czy to jest jakiś błąd waszego systemu czy o co chodzi?

#wykop #technologie #zakupy #prawo #handel #internet #pytanie #pytaniedoeksperta #ocochodzi
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Sprzedawca oddaje mi 59,99 zł (towar + koszt przesyłki)

@HabeoPhimosin: sprzedawca tyle dostał od Ciebie, wiec Tyle Ci zwraca. Ty dostsłeś od Allegro 8,99zł w ramach abonamentu Smart (które zostało automatycznie przekazane sprzedawcy), wiec po zwrocie im to oddaj, albo siedź cicho i zarabiaj ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Wychwalany: no dobrze ale gdzie jest o tym jakaś wzmianka w regulaminie albo w jaki sposób to jest uregulowane? przecież to powinno jakoś systemowo po stronie Allegro być rozliczane. dlatego pytam bo sprawa niejasna
  • Odpowiedz
@HabeoPhimosin: Właśnie dzisiaj miałem identyczna sytuacje. Zrobiłem zakup z wysyłka Smart paczkomatem. Zrobiłem zwrot również paczkomatem. Za darmo. Sprzedający oddał wartość zakupu + 8.99 zł. Wszedłem na tag zapytać o co z tym biega a tu twój post z tym samym ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@allegro_pl: taa, jeszcze miałbym marnować czas na kontakt z wami.
  • Odpowiedz