Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@xhxhx: winyle już mam kupione, pozostaje kwestia dylatacji. Przypomnij się pod koniec roku jakbym zapomniał bo mam wtedy montaż :)
  • Odpowiedz
no są niby, i nawet trochę myślalem o panelach bo byłoby na pewno taniej... ale wszystkie sygnały jakie dostawałem mówiły jednoznacznie, że na podłogówkę tylko płytki.
@Powuyo: To cię okłamali, bo są nawet deski z przeznaczeniem na podłogówkę. No i tak jak już pisali wyżej elegancko sprawdzają się winyle.
  • Odpowiedz
via Android
  • 3
@Kontestator ale ja wiem, że są. Tylko że podobno lepiej sprawdzają się płytki. Z resztą obecnie w mieszkaniu też mam podłogowe i wszędzie płytki i odpowiada mi to więc nie widziałem sensu zmiany w tej materii.
  • Odpowiedz
@Powuyo: To jakie są te zalety płytek? Też niedawno to analizowałem i wyszło mi tylko, że wychodzą taniej. No i chodzenie bez kapci po nieogrzewanych kaflach to katastrofa. Reszta to kwestie estetyki.
  • Odpowiedz
via Android
  • 3
@Kontestator taniej? Mi się wydaje że drożej ale to pewnie zależy od tego jakie konkretnie płytki/panele się wybierze.

Płytki mają niższy opór cieplny niż drewno czy produkty drewnopodobne.

Zima mam zamiar mieć ciepła podłogę, a latem przyjemnie chodzi się bez kapci po zimnej podłodze. (nigdy nie nosiłem kapci)
  • Odpowiedz
@drwxr: oni się tak zabezpieczają. Zrobiłem kilka sklepów (jedna sieć sklepów ma w standardzie obiektu panele winylowe na podłodze) bez dylatacji - powierzchnie po kilkaset metrów i do tej pory jest ok.
  • Odpowiedz