Wpis z mikrobloga

Spotkałem się dzisiaj ze znajomym, też #bekaztransa.
Ma 15 ciężarówek, firma działa od +/- 20 lat. Wybudował sobie dom, ma żone, jedno dziecko w gimnazjum etc
Postanowił spełnić swoją zachciankę, jako iż teraz jest w momencie swojego życia gdy już może. Kupił sobie X6, nie nowe tylko roczne.

Kierowcy (zresztą tak jak i moi bo podobną pracę robimy) zjechali na weekend i wysłali do niego delegacje. Delegacja ta miała na celu wynegocjowanie podwyżek ( płaci ok, nie ma żadnych problemów z niedoborem kierowców).

Argumenty kierowców były takie, że szef dorabia się na ich garbie, takie auto sobie kupił a oni gowno zarabiają. I że dzieje im się krzywda. Jak to można kupić sobie auto za 300k a nic nie dać pracownikom.

W tym kraju nigdy nie będzie dobrze z takim myśleniem.

#transport #spedycja #logistyka #pracbaza #bekazpodludzi
  • 52
@nairoht nie w transporcie, w każdej szanującej się firmie z tradycjami Szef jeździ nowym x6, żona x3 z czujnikami parkowania, kamerą cofania i park assist, a córa sekretarka x1, aby koszty robić ( ͡º ͜ʖ͡º)
@bartek8: systemu brak. Domyślnie weekend ma być w domu, a jak plan sie #!$%@?, to wtedy dopełniam że wracają w kolejnym tygodniu w czwartek np.

Średnio rocznie wychodzi mi 12kk na auto.
Najnowsze jakie odebrałem, zaczeło pracę 30 kwietnia. I wczoraj stuknęło mu 90kkm
i jak tam, gównoburze się chciało zrobić, a nie wyszło ;(

@xspeditor: nie żadna gównoburza tylko zabawnie tak mówić tylko pół prawdy. Wychodzi, że mają siódemkę i co dwa tygodnie w domu. Coś jakby 3/1. Żaden szał, tragedii również nie ma. O ile nie ma w tym żadnych haczyków typu adry.
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@peszmerd: btw, w moim miescie mój kierowca kupi 2m2 nowego mieszkania za swoją wypłatę I jeszczw mu zostanie. A w takim W-wa za swoją wypłatę kierowca kupi 1m2