Wpis z mikrobloga

Ech policja, policja...

Policja zażądała od nas wydania danych jednego z użytkowników. Problem w tym, że nie podali jego loginu, podesłali nam jedynie link prowadzący do jednego z wykopowych tagów (wiecie: https://www.wykop.pl/tag/...) jakich tu wiele na Wykopie. No cóż, może ktoś się pomylił i wkleił nie ten link - zdarza się. Odzywam się do nich, informuję o błędzie mówiąc, że w piśmie umieścili link do tagu, nie do profilu użytkownika. Wyjaśniam różnicę i proszę o podesłanie linka do profilu. W odpowiedzi dostaję:

Yyy... Że co? ( ͠° ͟ل͜ ͡°)

#wykop #bojowkaas #aswykopu #wykopblog #heheszki
a__s - Ech policja, policja... 

Policja zażądała od nas wydania danych jednego z u...

źródło: comment_Xw2jU7C24YtJ3NztzuGdDVtEfnCxmDcf.jpg

Pobierz
  • 303
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@a__s: swoją drogą niezłe to RODO w waszym wydaniu, bez żadnego nakazu sądowego udostępniacie dane policji ot tak. A jakby to był sfałszowany mail i udostępnilibyście osobie trzeciej dane poufne? I cyk kara za brak przestrzegania zasad RODO ;) przypominam, że już tak łatwo nie można wydawać danych jak kiedyś.
  • Odpowiedz
@a__s: posłuchaj mnie uważnie, jutro o 19:45 masz samolot do meksyku. 
Bilet wyśle Ci zaraz na e mail. Gdy wyjdziesz z lotniska pod czerwoną budką telefoniczną jest skrytka, 
otwórz ją tajnym hasłem : hajduszoboszlo. W niej znajdziesz nowy dowód osobisty, 
3000 pesos i kluczyki do mieszkania na przeciwko. Od dziś nazywasz się 
Juan Pablo Fernandez Maria FC Barcelona Janusz Sergio Vasilii Szewczenko i jesteś rosyjskim imigrantem z Rumuni. 
Pracujesz w
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@brick: wiem. Ostatnio przesłuchiwał mnie gość w 3 sprawach na raz. Do każdej sprawy 2 protokoły w których klepał to samo. Cytując "kiedyś był jeden, ale później poprawili ()"
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@brick: mam tatę w policji co robi tam ponad 25 lat. Wiem jak to wygląda od środka.
Inna sprawa że WDR był na miejscu obu zdarzeń i nie przekazali informacji dalej chociaż mieli spisanego sprawcę.
W jednym wypadku grzecznie czekał bo fura skasowana, a w drugim przypadku był martwy jeszcze przed uderzeniem.
I w obu wypadkach ten co mnie przesłuchiwał klął na tych co byli na miejscu bo nie przekazali
  • Odpowiedz
Proszę nie komplikować sprawy, tylko wydać dane osobowe tagu.

@a__s: Może pomyśleli, że to tag w rozumieniu tych od podludzi, co mażą sprejami po ścianach i budowlach -- unikalny dla każdego gnoja?
  • Odpowiedz
@a__s: Bez jaj, jak to przeczytałam, to się osrałam, że może o mnie chodzić, bo jakiś czas temu jakiś Mirek mi groził, że na mnie doniesie do prokuratury za mema "To dobry chłopak był starter pack". Ale jak przeczytałam, że nie tylko mnie straszono takowym doniesieniem, to nieco mi ulżyło, ale i tak nutka niepewności zostaje ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Proszę nie komplikować sprawy, tylko wydać
  • Odpowiedz