Wpis z mikrobloga

@wykopowiczka69:
No właśnie płaci ten miesiąc. Plus za urlop wypoczynkowy, który się nalicza. Plus koszty szkolenia pracownika. Plus koszty znalezienia nowego pracownika. Plus koszty szkolenia nowego pracownika. Plus koszty przestoju, gdy się jeszcze nie ma nowego pracownika.
  • Odpowiedz
@sorhu: Jeśli się traktuje pracowników jak g---o, to jasne, że będziesz miał przestój. W każdym innym przypadku taka pracownica da Ci znać miesiąć albo dwa wcześniej, że będzie planowała pójść na L4, o ile w ogóle, bo wiele kobiet zajmujących znaczące stanowiska i lubiących swoją pracę, zostaje w niej do 7-8 miesiąca.
Może nigdy nie pracowałeś w miejscu, gdzie szcunek do pracownika jest oczywistością, może nie pracowałeś nigdy nigdzie, mam
  • Odpowiedz
@wykopowiczka69:
1. Nastawienie: praca mnie się nie podoba, więc zrobię pracodawcy na złość.
2. Pracowałem w porządnym miejscu. Rozumiem też punkt widzenia pracodawcy, który zatrudnia osiem osób, z czego sześć to kobiety w ciąży lub na macierzyńskim (autentyczny przypadek z życia wzięty).
3. Czy ja coś mówiłem o bankructwie? Mówiłem o stracie. No tak, ktoś nie zbankrutuje to można go r----ć i niech traci? To może oddasz mi za darmo
  • Odpowiedz
W każdym innym przypadku taka pracownica da Ci znać miesiąć albo dwa wcześniej

@wykopowiczka69: Ale wiesz że przeszkolenie pracownika to nie jest często takie proste? W firmie w której pracuje jest to minimum pół roku.
  • Odpowiedz
szlaufy bo rodzą dzieci i chcą mieć jakąkolwiek kasę na swoje utrzymanie xD

@lunam : Niech w takim razie takie kobiety zachodzą w ciąże gdy będą miały odłożone oszczędności na to.

@MinnieMouse0: Co innego gdy pracujesz w danym miejscu kilka lat i wtedy zachodzisz w ciążę a co innego gdy zatrudniasz się tylko po to by dostać świadczenie, na które
  • Odpowiedz
@sorhu: Od wtedy kiedy lekarz ci mówi "zauważałam pewne winiki krwi/kału/moczu poza skalą, poobserwujmy pani samopoczucie, zobaczymy czy trzeba będzie podjąć dalsze kroki"
do reszty nie będą się nawet odnosić, bo robienie dramatu z konieczności wypłacenia jednej pensji jest śmieszne. Pewnie jakbyś musiał zapłacić za cały macierzynski to by ci eksplodowała d--a. Ale tak jak mówię, jak się prowadzi januszpol, który z powodu jednego chorego pracownika jest na krawędzi bankructwa,
  • Odpowiedz
@Nicknicknicknick: A o co ci chodzi? Po pierwsze nie podałeś żadnego cytatu ani nic, albo okrojony. Po to by móc łatwiej manipulować moją wypowiedzią, to akurat wiem xD
Po drugie co ma sprawa małżeństwa i zmiany nazwiska (które oczywiście według samców alfa dotyczy tylko nazwiskach kobiety) do urlopu rodzicielskiego (na który mogą pójść oboje rodzice)?
Po trzecie zawsze mnie przerażali i jednocześnie obrzydzali tacy stalkerzy którzy wiedzą co napisałam 3
  • Odpowiedz
@wykopowiczka69: Czy Ty właśnie próbujesz usprawiedliwić dymanie pracodawców, przez kobiety szukające pracy tylko po to żeby na loozie iść na macierzyński 2 tygodnie po podpisaniu UoP przerzucając odpowiedzialność na januszów biznesu "bo to hurr durr jedna pensja hurr durr"? XD
  • Odpowiedz
@Nicknicknicknick: wiem kto to xD jakas femi idiotka. Jak ktos wrzuci jakas historie pokazujaca logike rozowych paskow to ona to wrzuca tylko przerobione na drugą stronę. No i czasem to śmiesznie wypada ale on jest na tym punkcie chora
  • Odpowiedz
@wykopowiczka69:
Ty to chyba nie rozumiesz, co się do ciebie pisze. Nic nie pisałem o bankructwie. Sama sobie to wymyśliłaś.

robienie dramatu z konieczności wpłacenia jednej pensji jest śmieszne

Wypłać mi zatem jedną moją pensję. Za nic. Chyba nie będziesz z tego powodu robiła dramatu? A i oprócz tego trzem moim kolegom. Bo też potrzebują. Łatwo się rozdaje cudze
  • Odpowiedz
@NewBlueSky: ja p------ę jaki Janusz. Nie jest to oszustwo. Zgłoś k---a na policję, i zobaczymy co się stanie xD natomiast to co napisałeś jest łamaniem prawa pracownika i mówi o tym art. 18 k.p. :) więc jedyną osobą, którą można nazwać oszustem jest Janusz, który nie zatrudnia kobiet bo mogą zajść w ciążę.
Zrozumcie dzbany, że może wam się to podobać lub nie, ale takie jest prawo. Możecie uważać, że
  • Odpowiedz
@sniety: a u mnie pracują same dziewczyny, i tak akurat się składa, że po kolei, jedna zachodzi w ciążę, rodzi, podczas jej macierzyńskiego druga zachodzi w ciążę, a jak ta pierwsza wraca, to druga idzie na macierzyński. Właśnie trzecia urodziła i szefu mówi, że teraz moja kolej i się cieszy ☺ Mój szef to bardzo fajny człowiek prywaciarz () #niepopularnaopinia
  • Odpowiedz