Aktywne Wpisy
120_Dni_Sodomy +43
Ostatni dzień wakacji i trzeba wracać do korpo #programista15k fajne mam ciałko?
#pracbaza #pracait #p0lka #wakacje
#pracbaza #pracait #p0lka #wakacje
mirko_anonim +5
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Dlaczego Polacy nie są zainteresowani kobietami z zagranicy?
Prawie w ogóle nie widuje takich par ale widuje dużo par Polka+zagraniczny. Kwestia wyglądu to durny stereotyp chyba z lat 90 albo wczesnych 00 i obecnie większość gości 20-30 wygląda na prawdę dobrze (a przynajmniej w dużych miastach). W porównaniu z Polkami to obecnie mężczyźni wypdają lepiej, bardziej dbają o siebie i przykładają wagę do wyglądu/ubioru. Nawet widać obecnie trend, Polki
Dlaczego Polacy nie są zainteresowani kobietami z zagranicy?
Prawie w ogóle nie widuje takich par ale widuje dużo par Polka+zagraniczny. Kwestia wyglądu to durny stereotyp chyba z lat 90 albo wczesnych 00 i obecnie większość gości 20-30 wygląda na prawdę dobrze (a przynajmniej w dużych miastach). W porównaniu z Polkami to obecnie mężczyźni wypdają lepiej, bardziej dbają o siebie i przykładają wagę do wyglądu/ubioru. Nawet widać obecnie trend, Polki
Mireczki, niejakie "Biuro Strefy Płatnego Parkowania" w Gorzowie Wlkp. na ul. Kosynierów Gdyńskich raczyło wsadzić mi za wycieraczkę "wezwanie z powodu zalegania w opłacie parkingowej", którego treść można streścić do "zdechniesz w pierdlu w Sztumie, dawaj 50 zł" (bez żadnej informacji o sposobie i możliwości odwołania). Tymczasem sytuacja wyglądała jak na zdjęciu - znak nie informował, że parking jest płatny (była jedynie tabliczka "bilety w parkomacie", co nie znaczy, że parking był płatny bądź nie, bo znaki drogowe chyba nie działają na zasadzie "domyśl się"). Nie ma też nigdzie w pobliżu znaku informującego o strefie płatnego parkowania. Jedynie obok ulicy jest placyk, gdzie jest płatny parking, już wyraźnie oznaczony odpowiednim znakiem.
Co sądzicie? Jak na moje wezwanie wręczone bezpodstawnie.
Mój samochód to ten srebrny w prawym dolnym rogu.
Ja w ten sposób ugrałem anulowanie łącznie 600zł nielegalnie wystawionych mandatów za brak biletu.
Ja miałem tak z zdiz w Gdańsku. Ni cholery nie przyjmowali do wiadomości, że tymi świstkami mogą się podetrzeć bo miejsca był niewłaściwe oznaczone.
I jak prokurator włożył swoje palce do tego to od razu wszystko umorzyli.
Bo nie musi, wjeżdzając do strefy masz znak informujący o obowiązywaniu opłat w strefie i tyle.
@Night_Shift_Supervisor Na 99,9% znaku na początku ulicy nie ma. Google Street View też pokazuje, że nie ma, choć tam są chyba dość stare zdjęcia.
Rozumiesz pojęcie "strefa"? Tak, wjeżdzasz do strefy i masz pamiętać że w niej jesteś aż jej nie opuścisz, tak jak masz pamiętać znak ograniczenia prędkości czy zakazu zatrzymywania się, do odwołania lub najbliższego skrzyżowania.
Życzę powodzenia w walce z obowiązującymi przepisami. Lepiej zapłać te 50 zł zanim ci nie narośnie, bo nie
Ja nie twierdzę, że na pewno mam rację, ale mimo wszystko jestem ciekawy, gdzie rzekomo był ten znak o strefie płatnego parkowania.
https://goo.gl/maps/wpwCqUaHQEQ2
Moment, bo nie wiem czy dobrze rozumiem - zobaczyłeś znak "Bilety w parkomacie", postawiony zaraz przy Twoim aucie, ale stwierdziłeś "#!$%@?, nie płacę, bo nie czuję się wystarczajaco poinformowany, w Poznaniu som inne oznaczenia", a teraz dywagujesz o tym co by było gdyby znak był postawiony 3km wcześniej?
Dwie sprawy :
1. "Za wycieraczką" to nie jest miejsce dla korespondencji. Póki nie przyjdzie Ci nic do domu możesz sobie tą karteczką podcierać.
2. Jesteś pewien, że to Ty parkowałeś w tym miejscu? ( ͡º ͜ʖ͡º)
No to mnie oświeć.
Poczytaj regulamin strefy.
@mister_pink: tja. Z pewnością jest ważniejszy od nadrzędnych aktów prawnych xD
Jak już pisałem - przerabiałem to. ZDIZ w końcu przyznał mi rację gdy zgłosiłem podejrzenie oszustwa. I nagle po tym w całym Gdańsku zaczęli prawidłowo oznaczać.
Sądzę że w Gorzowie też jest oznaczone prawidłowo, a op zgrywa ofiarę.
Nie będę się spierał, ale gość nic nie ugra i zapłaci tak czy inaczej.
Dura lex sed łez.
Prawo działa w obie strony i mam prawo wymagać jego respektowania.