Wpis z mikrobloga

@Sniper512 Chris Rea, Mariah Carey, Wham... I dodatkowo Pospieszalscy z kolędami XD nie mam miejsca na choinkę, ale też 3 dni temu nawieszałam se lampek XD teraz czas na robienie pierniczków, bo prezent choinkowy już dziś sobie sprawiłam XD
  • Odpowiedz
@kacperski1: Nie wiem, kim jesteś, dlatego nie neguję, że dla Ciebie amerykańskie święta mogą być lepsze, tylko że chyba nie zauważyłeś, że "Last Christmas" NIE jest kolędą, ani piosenką świąteczną, ani piosenką o świętach. To jest zwykła piosenka o niespełnionej miłości, a "Christmas" jest w niej tylko okolicznikiem czasu. Równie dobrze mogłoby być "Last Summer" albo "Last Monday" i w żaden sposób . No ale lemingi łykają, a biznes się kręci.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 6
@glonstar: Jest ogólnie kojarzona ze świętami, więc jest świąteczna.
Czym są święta, jeśli nie po prostu zlepkiem pochodzących z różnych źródeł, niekoniecznie sensownych tradycji? Last Christmas to tylko jedna z nich.
  • Odpowiedz
Nie wiem, kim jesteś,

@glonstar: Ateistą.

"Last Christmas" NIE jest kolędą, ani piosenką świąteczną, ani piosenką o świętach

Ale jest "piosenką z dzwoneczkami" (jak to określa Marek Niedźwiedzki) i zajebiście pasuje zimą.
  • Odpowiedz