Aktywne Wpisy
heksengerg +141
cyconiusz +100
Muszynianka to jest nadwoda.
Jest w normalnej cenie, czyli od 2 do 5 zł w zależności czy w sklepie czy na stacji.
W unijnych korkach zmienili je na przyczepiane jako jedni z ostatnich.
Gdy już to zrobili, korek łatwo da się oderwać i nadal korzystać jak dawniej (spoko, oddam ten korek, chcę mieć tylko komfort użytkowania).
Woda jest smaczna.
Jest w normalnej cenie, czyli od 2 do 5 zł w zależności czy w sklepie czy na stacji.
W unijnych korkach zmienili je na przyczepiane jako jedni z ostatnich.
Gdy już to zrobili, korek łatwo da się oderwać i nadal korzystać jak dawniej (spoko, oddam ten korek, chcę mieć tylko komfort użytkowania).
Woda jest smaczna.
Remontuje sobie mieszkanko, tzn robię mieszkanie z czegoś co wcześniej nie było mieszkaniem i tak...
Mam sobie takie pomieszczenie jak na zrzucie ze sketchupa poniżej. Początkowo tam gdzie jest ten żółty narożnik miał stać tylko taki duży stół a pomieszczenie miało spełniac funkcji kuchni (aneks) i jadalni. Pokój dzienny w tej konfiguracji miałbyć w innym pomieszczeniu. W jeszcze innym miała być sypialnia.
Ale wyszło tak, że tego jednego pokoju będę potrzebował szybciej niż wcześniej myślałem xd i sobie pomyślałem czy w tej "jadalni" nie upchnąć też jakiegoś narożnika (żółta bryła) i telewizora.
Tylko nie wiem czy nie zrobi się wtedy ciasno jak pedał i będę się potykał o to wszystko. Dodałem tam stół (140 x 80 - czerwona bryła) i w sumie sam nie wiem xd
Wejście do mieszkania jest na tej ścianie obok narożnika :D z tym, że wcześniej jest jeszcze taki korytarz z klatką schodową więc nie potrzeba dodatkowego miejsca na jakiś wieszak czy coś.
#remontujzwykopem #budujzwykopem #architekturawnetrz #polskiedomy
Jak będzie?
@Powuyo:
Wychowaj jak swoje :)
No a podłogi nie będę miał zimnej bo na całości jest ogrzewanie podłogowe
Jest to tak właściwie coś w stylu "polskiej kostki" z tym że na dole są dwa wysokie garaże a na górze to mieszkanie
Dałem styropian 6cm i wylewka jest od 5 do 9 cm zależnie od miejsca
Dwoje drzwi jest normalnej wysokości a dwoje (w ścianę nośnej) będą o 10 cm niższe niz normalnie (no chyba, że przekonam różowego do drzwi przesuwnych w tym miejscu to tylko o 5 cm)
Tylko to łatwo szło bo pod spodem był styropian a na górze tylko z 3-4 cm betonu wątpliwej jakości