#smog #pytanie weźcie wytłumaczcie laikowi które to zanieczyszczenia są tak szkodliwe dla zdrowia? Rozumiem, że chodzi o ten pył, którego średnica cząsteczek nie przekracza 2,5 μm ? Czy są faktycznie działające maski na twarz, które filtrują ten pył?
@htfhere: nikt ci tego nie powie bo nikt nie wie, przekraczamy wszelkie swiatowe normy po nawet 1000% ale nikogo to nie obchodzi bo kogo by to mialo obchodzic jak sie nie da nic z tym zrobic, a te maski to wiesz napisza na opakowaniu że maski na smog i bardziej dzialaja jako placebo, uspokaja nerwy bo tak naprawde nikt tego nie bada, sa profesjonalne maski robocze, ale nikt w nich
@htfhere: @VasiliTecz89: mi nawet wstyd wyjść w tej 'nieprofesjonalnej, sportowej'. mam czujnik pyłów i po przepuszczeniu przez nią powietrza wykazuje redukcję zanieczyszczeń o ok 50%. mało.
do tego sąsiedzi zaraz będą patrzeć jak na debila, zaraz kogoś kogo nie widziałem kilka lat spotkam na mieście i pomyśli, że ze mnie jakiś foliarz (ʘ‿ʘ)
za to oczyszczacz zbija zanieczyszczenie do prawie 0 więc chodzi non
do tego sąsiedzi zaraz będą patrzeć jak na debila, zaraz kogoś kogo nie widziałem kilka lat spotkam na mieście i pomyśli, że ze mnie jakiś foliarz (ʘ‿ʘ)
za to oczyszczacz zbija zanieczyszczenie do prawie 0 więc chodzi non