Aktywne Wpisy
ZnUrtem +22
#perfumy
Następuje próba rozebrania Creed Aventus z baniaka o nowej pojemności 490 ml (dotychczas 500 ml). Być może ze zmianą litrażu poszła zmiana formuły i poprawiły się parametry? (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■) ¯\(ツ)/¯
Potrzeba chętnych na min. 400 ml i zamawiam wiaderko w StylSopot. Z racji sporej ilości soku odlewam od min. 10 ml co by mieć mniej roboty. Aha, prośba o przemyślane i wiążące deklaracje bo do "zamrożenia" jest 3,5 k.
Umownie zbieram chętnych do wtorku - jeśli się nie uda #rozbiorka należy uznać za anulowaną :(
Creed Aventus w
Następuje próba rozebrania Creed Aventus z baniaka o nowej pojemności 490 ml (dotychczas 500 ml). Być może ze zmianą litrażu poszła zmiana formuły i poprawiły się parametry? (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■) ¯\(ツ)/¯
Potrzeba chętnych na min. 400 ml i zamawiam wiaderko w StylSopot. Z racji sporej ilości soku odlewam od min. 10 ml co by mieć mniej roboty. Aha, prośba o przemyślane i wiążące deklaracje bo do "zamrożenia" jest 3,5 k.
Umownie zbieram chętnych do wtorku - jeśli się nie uda #rozbiorka należy uznać za anulowaną :(
Creed Aventus w
lepaq +265
Mocny core
Potrafisz zrobić cała 6 Weidera lub zestaw 8 min ABS - na pewno nie masz mocnego core.
Potrafisz utrzymać planka przez 2 min, robisz do tego martwy, wykroki i spacer farmera - nadal nie masz mocnego core.
Potrafisz zrobić wznosy prostych nóg do drążka, na boki, utrzymać L-sit, wycieraczki, robisz rozjazdy na AB wheel na kolanach - ładnie, ale wciąż nie masz mocnego core.
Potrafisz zrobić Dragon flag, pełne rozjazdy na nogach AB wheel, V-sit - jest już lepiej, ale to tak jak z 70 kg w OHP, niby spoko ale @IntruderXXL powie że słabo ( ͡º ͜ʖ͡º) (sorki musiałem xD)
To kiedy można powiedzieć, że ma się NA PRAWDĘ MOCNY CORE? - potrafisz rozjazd na ab wheel jednej rece, Front Lever (pomijając tu kwestie, że musisz mieć do tego silne plery), nie przeszkadza ci balans w staniu na rękach na kółkach gimnastycznych itd...
Co chce przez to powiedzieć?
Na pewno to aby trzeźwo mierzyć swoje siły na zamiary, zaoszczędzi to sporo zmarnowanego czasu. To, że potrafi się zrobić bez problemu 10 wznosów nóg do drążka, 10 mostków, nie znaczy że zrobi się 1 dragon flag (ale ma się już za to dobra bazę aby zacząć progresje). Oraz to, że punkt widzenia, zależy również od punktu siedzenia, to że dla mnie większość podanych wyżej ćwiczeń wydaje się łatwa na tym etapie gdzie jestem, to nie jeden mikrokoks mógł się złapać za głowę czytając ( ͡º ͜ʖ͡º)
A poniżej moje koślawe (kamizelka zużyta i często się zsuwała) rozjazdy na Ab wheel z 10kg z przed pół roku, kiedy też wydawało mi się że mam mocny core ¯\_(ツ)_/¯
#kalistenika #mikrokoksy #streetworkout #silownia
chce zmienić profesję na wojownika ? I walczyć lancą ?
@samuraj24: @Pyrakus: aa takich wojowników pełno na sieciówkach ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@
Front lever, ani nawet abwheel - w zadnym stopnii nie swiadcza o mocy brzucha.
Pokaz mi swoj martwy ciag, swoj spacer farmera, zercher squat, savickas press - nawet bzdurny bear walk - sila brzucha, i jego funkcja w ruchu - to sie liczy, a nie statyka.
@kacperpzn:
Przeczytałem od razu. Dalej nie widzę sensu gloryfikowania tego ćwiczenia, które podałeś jako wyznacznik silnego core. Bo jak sam słusznie zauważyłeś "to