Wpis z mikrobloga

#keto
Zrobiła mi mama schabowego ostatnio w panierce zwykłej, zważono 7g bułki tartej co daje 5,04 węgla na kotleta. Można się rozejść ;)
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mitchumi: można też zrobić spaghetti carbonara albo cacio e pepe na makaronach alternatywnych. Wystarczy dodać pół łyżeczki mąki pszennej (<1g węgli) i jest wystarczająco dużo skrobi żeby wyszedł sos jak w klasycznym przepisie.
  • Odpowiedz
@Mirkosoft: otóż to. Nie ma co palmować :) Zresztą po tych kilku miesiącach już dawno miewam cheat days (głównie raz na miesiąc kebab w cienkim cieście) a na 2gi dzień już w keto
Co nie zmienia faktu ze po węglu natychmiast bebech wzdęty i pierdy xD
  • Odpowiedz
@Pierogi_z_miesem: jaki lubisz. Niektórzy używają shirataki. Ja osobiście lubię makaron z czarnej soi - który tez się mieści w makro. A jak ktoś lubi z cukinii to i z cukinii może być. Chodzi po prostu o to ze dobry sos do takiej carbonary powstaje z połączenia tłuszczu, sera i skrobi która puścił makaron w czasie gotowania. Keto makarony nie piszczą skrobi wiec wystarczy ja zastąpić odrobina maki.
  • Odpowiedz