Wpis z mikrobloga

@danielx1996 ja przez wakacje wyciągałem 2000-2400 w zawodzie ale nie było akcji typu:

co miesiąc dostaję coraz mniej, a szef ma totalnie w------e, a nawet ma pretensje dlaczego ja w ogóle chce pieniądze!

Tyle że ja zatrudniony nie byłem. Student, rocznik 96
  • Odpowiedz
Podpisałem umowę, gdzie moje wynagrodzenie wynosi 2000 netto, a w premii miałem mieć wyrównane do 2350. No i w sumie co miesiąc dostaję coraz mniej, a szef ma totalnie w------e, a nawet ma pretensje dlaczego ja w ogóle chce pieniądze

@danielx1996: CZekaj. Dostajesz mniej niż wynosi umowa? Co to UZ czy UoP?
  • Odpowiedz
@danielx1996: Póki co nie zwalniaj się, ale szukaj pracy w zawodzie u innego pracodawcy o ile to możliwe. Z doświadczeniem masz większe szanse dostać posadę gdzieś indziej na tym samym stanowisku i ugrać większą kasę. Pójdź na rozmowę jak dostaniesz jakąś ofertę pracy, przedstaw swoje warunki i jak wszystko pyknie i ją dostaniesz - zwolnij się z obecnej pracy. Będziesz miał chyba 2 tyg. wypowiedzenia jeżeli nie przepracowałeś pół roku.
  • Odpowiedz
@danielx1996: To szukaj innej roboty z dala od Janusza i jak ją znajdziesz to odejdź.

Jeśli nie masz ustaleń co do premii na papierze/formie elektronicznej/zapisu rozmowy to nawet z ew. pozwem o uzyskanie zaległych pieniędzy nie masz co marzyć w tym momencie. W teorii jesli jest to uop to chroni ciebie sąd pracy, ale na tobie leży ciężar udowodnienia warunków umowy w przypadku oszustwa ze strony pracodawcy. Jeśli któraś z
  • Odpowiedz