Wpis z mikrobloga

via Android
  • 0
@dzieju41 jak wrócę do domu i znajde na panelach to pokaże Ci ścierwo. Małe, czarne z nóżkami. Wydaje mi się, że przez dwa dni nie zdazyl sie napic bo szybko sie podrapalem i go zabilem. Dzisiaj poprostu zaczelo bolec jak mega syf.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@doOb: ja wyjmowalem rękami i potem przeczytałem że w sumie mozna sie zarazić od kleszcza choróbskami przez dotyk nawet (), a gnoja ze złości rozdusiłem miedzy paznokciami na miazgę
A antybiotyk chciałem zapobiegawczo, bo czytałem, że choroba może się rozwijac bezobjawowo, a Polska z uwagi na wysokie ryzyko powinna być terenem, gdzie antybiotyk daje się profilaktycznie przy kontakcie z kleszczem.
Jaki widać lekarze mają inne podejście w
  • Odpowiedz
To nie kleszcz. Rumień byłby nie punktowy tylko eliptyczny dookoła ugryzienia i znacznie większy, rozejść się
  • Odpowiedz
Polska z uwagi na wysokie ryzyko powinna być terenem, gdzie antybiotyk daje się profilaktycznie przy kontakcie z kleszczem.

@UnitrA: To co jak niektórzy mają po kilka kleszczy w roku, cały sezon na antybiotykach?
Ludzi już #!$%@?ło z tego strachu, niektórzy na SOR z kleszczem jeżdżą xD Tyle tego gówna miałem, że nie zliczę, a tylko raz lata temu brałem antybiotyk jak się pojawił rumień wędrujący. Media mają co roku temat do
  • Odpowiedz