Wpis z mikrobloga

Z rana wpadłem na portal plotkarski, który postanowił przywołać wspomnienia sprzed lat i zaprezentował zdjęcia dziecięcych aktorów wraz z ich aktualnym zdjęciem. Tak oglądałem twarze tych ludzi i zatrzymałem się na chwilę przy Sarze Müldner, ponieważ dziewczynka ta wyhodowała sobie kwadratową szczękę!!

Pic related.

I teraz zastanawiam się jak to możliwe. Jako dziecko miała owalną buzię, a przed trzydziestką dorobiła się kwadratu. Zacząłem szukać wytłumaczenia, jednak nic nie znalazłem. Na forach są porady dla kobiet typu "jak ukryć kwadratową szczękę", a na forum KFD wytłumaczono to tym, że efekt ten powstaje od przeżuwania dużej ilości kurczaka (dowód anegdotyczny).

Jakieś pomysły?

@dkm17 #liganauki #biologia
szukajac_wiedzy2 - Z rana wpadłem na portal plotkarski, który postanowił przywołać ws...

źródło: comment_zmHzSIVHlXOQIbTUSilPmo7SSLBZcbmI.jpg

Pobierz
  • 22
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@szukajac_wiedzy2: Też mam kwadratową szczenę i opowiem ci mój sekret ( ͡~ ͜ʖ ͡°)

Z resztą na zdjęciu to widać, na lewym ma głowę pochyloną w dół, na prawym ma uniesioną i szczęka wygląda całkiem inaczej ( ͡° ͜ʖ ͡° )*:

Chirurdzy plastyczni jej nienawidzą [SPRAWDŹ MEMY]
  • Odpowiedz
@szukajac_wiedzy2: Uwaga, podaję odpowiedź: przestała być dzieckiem. Dzieci nie mają prawie nigdy kwadratowej szczęki.
Ja jako dziecko miałam jeszcze bardziej owalną twarz od niej, a teraz mam trochę owalną, trochę kwadratową. Nie widać tego u mnie tak mocno jak u niej, ale podejrzewam, że zwyczajnie ktoś jej zrobił bardzo niekorzystne zdjęcie.
  • Odpowiedz
@szukajac_wiedzy2: > Dlaczego od razu niekorzystne? Może to jej normalny wygląd?

Rzadko kiedy na zdjęciu wygląda się tak, jak w rzeczywistości.
Działa to w dwie strony. Na niektórych zdjęciach wychodzi się ładniej, na innych gorzej.
  • Odpowiedz
@szukajac_wiedzy2: za dzieciaka jak oglądałem na dobre i na złe to byłem w niej śmiertelnie zakochany, ale niestety ja miałem około 7-8 lat, a ona z 14-16, zbyt duża różnica wieku, ten związek by tego nie przetrwał, więc odpuściłem zanim jeszcze zacząłem (,)
  • Odpowiedz