Wpis z mikrobloga

Miraski, o tej porze roku czyli bez ruchu wakacyjnego Eurotunel nie ma wielkiego obłożenia ale jeździ tak samo często? Chyba wolę nie rezerwować na sztywno promu a do tego jednak ta oszczędność czasu raczej będzie decydująca dla dalszej drogi bo muszę zdążyć na prom w Danii - czy wg was nie będzie problemu z przejazdem 'Le Schuttle' tak od razu po przyjeździe? Ceny chyba są wtedy identyczne i tak, racja?

#wielkabrytania | #uk | #zagranico | #emigracja | #podroze
Pobierz Saeglopur - Miraski, o tej porze roku czyli bez ruchu wakacyjnego Eurotunel nie ma wi...
źródło: comment_Y1dJTle2hgR8q1KfQnkPY0ta8rWMwfbb.jpg
  • 10
@Saeglopur: ostatnio jak była fala upałów czekałem na pociąg 6 godzin, innym razem jakiś uchodźca się przedostał na teren Eurotunel od strony francuskiej i wszedł do tunelu (3 godziny w plecy) a jeszcze wcześniej zepsuł im się pociąg i pociągi opóźnione były o 4 godziny. Nie mam szczęścia do nich.

Czasem wychodzi taniej kupić bilet w obie strony ale powrotny następnego dnia ;)
@Saeglopur: Wiesz co, wielokrotnie uzywalem tunelu i zawsze na sztywna godzine mialem bez flexi i niezaleznie od tego czy przyjechalem przed czy po czasie to pakowali mnie na nastepny pociag bez zadnych doplat ale moze sie cos zmienilo
Wiesz co, wielokrotnie uzywalem tunelu i zawsze na sztywna godzine mialem bez flexi i niezaleznie od tego czy przyjechalem przed czy po czasie to pakowali mnie na nastepny pociag bez zadnych doplat ale moze sie cos zmienilo

@dob3k: Tak miałem na promie raz wyjeżdżając z UK - 3 minuty po czasie byłem już na bramce więc rzucili mnie na kolejny prom do Calais a nie Dunkierki. Jutro do nich zadzwonie i
@dob3k: No i to jest super, te 2h różnicy mi robią olbrzymią robotę! Tylko że najlepiej by było gdyby tak samo to działało z promami (i chyba tak właśnie jest). Oficjalnie jednak w przypadku promów piszą to co też mi powiedział latem typ gdy sie spóźniłem 3 minuty - za darmo jest prom następny po moim ale co ciekawe mogłem wybierać i tak który czy do Calais czy Dunkierki a to
@Saeglopur: kupuj prom na 2h pozniej niz planujesz przyjechac. wpuszcza cie bez problemu na pierwszy wolny, a do tego te pozniejsze sa zazwyczaj tansze. plus na dfds sa jeszcze kupony rabatowe na 5f jak poszukasz w google
@revolta: @dob3k: @patrol798: Udało mi się zarezerwować nie dość że za ułamek ceny to jeszcze właśnie Eurotunnel! :D Wszystko dzięki temu że rezerwacja od razu w obie strony z czego powrót już kolejnego dnia. Kosztuje mniej niż prom w jedną strone a trwa sami wiecie o ile krócej :)
W dodatku gwarantowane jest to że +/-2h od rezerwacji można jechać na tym bilecie, w promach nie ma takiej opcji.