Wpis z mikrobloga

@alex-fortune: xD ja w CV chociaż znam pythona czy jave nie wpisuję tego. Bo znam je pobieżnie i ich stos technologiczny. Jak ktoś rzuca publicznie że zna c++,jave,c-object czy pythona to specjalizuje się pewnie w jednej z technologi i stosie a nie w tym wszystkim jest ekspertem. W samym c++ jest kupa kruczków a do tego systemy budowania, kompilatory itd.

xD to na tych co wypisują takie rzeczy ło panie
  • Odpowiedz
No nie wiem, nie przekonuje mnie to

bo samych systemów budowania i kompilatorów jest od cholery i jeszcze więcej

@alex-fortune: i dlatego:
a) w ofertach C/C++ często jest wpisywane window,linux czy coś innego]]
b) Naturalnym jest że nie będziesz nigdy znał całej dokumentacji języka na pamięć i znał każdą libkei kompilator ale po paru latach poznasz pewną część stosu. Jasnym się staje że człowiek staje się ekspertem w 1-2 technologiach.
c) Nawalone cudów w
  • Odpowiedz
@CukrowyWykop: No nie wiem, to nadal do mnie nie przemawia. Nie muszę znać całego stacku pythonowego aby móc coś napisać w pythonie, podobnie w wielu innych językach. Może nie pociągnę całego projektu - okej, ale powiedzieć, że się "nie zna" to dla mnie chyba trochę za dużo.

Swoją drogą, ja w swoim CV mam ściśle rozdzielone znajomości języka i znajomość danego ekosystemu ( czyli np nie wiem, C++, a posługiwanie
  • Odpowiedz
@alex-fortune: ja też umiem pythona jako tako czy java scripta ale w życiu nie poszedłbym z wpisem w CV o tym, jak by zapytali powiedział bym że podstawy znam i to tyle. Przeważnie idzie się do roboty robić jeden główny stack gdzie czasami używa się jakiś pythonów czy innych java obok. Byłem na takiej rozmowie(c++) pytali o jave powiedziałem że znam trochę SE, spoko. Ofertę mam na stole i wyprzedziłem
  • Odpowiedz
@CukrowyWykop: no jak uważasz :_) ja tam rozdzielam te koncepty ( tzn znajomość ekosystemu a znajomość danej technologii ) i sobie to dzielę w CV, nie zawiodło do tej pory ;) jak dla mnie to ta Pani specjalizuje się stricte w ekosystemie iOS a zna parę innych języków, nic szczególnie dziwnego
  • Odpowiedz