Wpis z mikrobloga

@haakenn opis z FP Spotted: madka i tateł

"Od Spotterki: (Polecam zrobić sobie kapuczinkę, dość długi wylew emocji.) Słowem wstępu – wielkie brawa i podziw wszystkim pracownikom obsługi klienta w lokalach gastronomicznych. Sytuacja sprzed jakiegoś czasu. Zaczynałam pracę jako kelnerka w lokalu. Dzień pierwszy, początkowo pustki. Wchodzi kobieta i od drzwi rzuca „PANIOM PANI NAM ZŁĄCZY STOLIKI, BO MY W DUŻO OSÓB ZJEMY”. Nasz klient nasz pan – wraz ze znajomą
  • Odpowiedz
dzieci powyżej 5-6miesiecy nie jeżdżą w gondoli

@Wiktorgg: Po pierwsze pisałem, że dziecko wygląda na takie do pół roku. A takie jeżdżą w gondoli. Mój ma 5,5 miesiąca i jeździ. Tylko jak kupowałem wózek to żona wybrała taki, który ma dużą gondolę, a nie jakieś wąskie nie wiadomo co.
  • Odpowiedz
@miken1200: dzieci przesiada się do spacerówki nie ze względu na to, ze się nie mieszczą w gondoli tylko na to, ze zaczynaja siadać, wiec rozmiar gondoli nie ma tu takiego znaczenia. Tez mam 5,5 miesięczne dziecko (piateczka ( ͡° ͜ʖ ͡°) ) i od tygodnia śmiga w spacerowce bo jej lepiej
  • Odpowiedz
@steemm: W takim razie po co wybierać się do restauracji z tak małym dzieckiem, skoro powinno się mieć świadomość tego, ze trzeba będzie je przewinąć. Jak byli aż tak bardzo głodni to już mogli iść do tego mcd. Zero wstydu, wieś pełna gęba.
  • Odpowiedz
@steemm: nie przesadzaj. Sam miałem taki problem i przebieralem dziecko na klapie od kibla (oczywiście z podkładem i wcześniejszym wytarciu jej).

Twojego tłumaczenia używają smiecacy, "bo przecież nie ma kosza w pobliżu".
  • Odpowiedz
@RandomowyMirek: Jestem na bieżąco w temacie i mam inne doświadczenia.
Dziecko karmione piersią - przez pierwsze tygodnie kupa bezwonna, później trochę śmierdzi, ale nie na tyle, by ją czuć przez pieluchę i ubranie z odległości większej niż metr.
  • Odpowiedz
  • 0
@haakenn Powinniśmy to zdjęcie polecieć do sanepidu - a ten powinien zrobić kontrolę w tym lokalu. Przeciez to jest złamanie jakichkolwiek zasad higieny.
  • Odpowiedz
Dziecięca kupa co prawda różni się od dorosłej, ale też śmierdzi.

@RandomowyMirek:

Ale nawet gdyby nie śmierdziała przez pieluchę, to trzymanie dziecka z gównem w pieluszce kończy się gównem poza pieluszką, a wtedy już smród można wyczuć z daleka.
  • Odpowiedz
tak wyjdź na ulicę i przebieraj dziecko xD

@steemm: jak masz k---a dziecko to zdobądź się na ODROBINĘ odpowiedzialności i wybieraj miejsca w których taki przewijak jest (wszelkie kid friendly, jest tego multum), a nie podtykasz swoje zasrane macierzyństwo pod nos komuś kto absolutnie nie ma na to ochoty. Tak samo jak ty możesz nie mieć ochoty oglądać jakiegoś śmierdzącego menela ganiającego bez spodni, tak jak mogę nie mieć ochoty
  • Odpowiedz