Aktywne Wpisy
iquiet +194
We wrześniu poproszono mnie, żebym przyszedł dodatkowo jeden dzień za +100% płatne (dniówka x2). Zgodziłem się bo spoko kasa za jeden dzień wychodzi.
Przed chwilą wydrukowałem pasek płacowy za wrzesień i to co zarobiłem za ten dodatkowy dzień to kierownik potrącił mi większą połowę tej dniówki x2 w premii i wyszło, że za ten dodatkowy dzień zarobiłem może z 70-100zł brutto a nie dniówkę x2 ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Rozmowa z kierownikiem nic nie da bo były już podobne sytuacje u innych i zawsze tłumaczy się:
Przed chwilą wydrukowałem pasek płacowy za wrzesień i to co zarobiłem za ten dodatkowy dzień to kierownik potrącił mi większą połowę tej dniówki x2 w premii i wyszło, że za ten dodatkowy dzień zarobiłem może z 70-100zł brutto a nie dniówkę x2 ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Rozmowa z kierownikiem nic nie da bo były już podobne sytuacje u innych i zawsze tłumaczy się:
to jest premia uznaniowa a ja uznałem, że na tyle zasłużyłeś
costom +174
Ta 16-letnia Włoszka o imieniu Desirée Mariottini jednej nocy, gdy z przystanku odjechał jej autobus, musiała do domu iść pieszo. W drodze powrotnej 4 imigrantów z Senegalu zaatakowało ją. Zabrali dziewczynę do opuszczonego, częściowo wyburzonego budynku. Przytrzymywanej podawali n-------i, rozebrali ją, gwałcili i torturowali.
Młoda Desirée Mariottini zmarła.
Zabrali nam młodą, piękną Europejkę. Zostawili siebie...
Zadali jej niewyobrażalne cierpienie.
Czy
Młoda Desirée Mariottini zmarła.
Zabrali nam młodą, piękną Europejkę. Zostawili siebie...
Zadali jej niewyobrażalne cierpienie.
Czy
Wybrałem go bo to bezawaryjny i lekki system, lecz brakowało mi najnowszego pythona aby #tensorflow postawić (razem z nauczycielem wybraliśmy ten system na szkolny serwer do #wirtualizacja, gdyż przekonała go spora stabilność).
Niestety nie było kompilacji nowego pythona 3.7 ani tensorflow, tak więc wziąłem się za kompilowanie softu i mimo czasu dwóch lekcji jeszcze nie skończyłem.
Czemu uparłem się na #tensorflow?
Uparłem się gdyż w serwerkach są szyny PCIe, tak więc stare karty graficzne się powsadza i będzie klasterek jak się patrzy ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#servermasterrace #serwery #linux #sztucznainteligencja
Serwerki są po 32gb ramu każdy ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Komentarz usunięty przez autora
To nie ma większej różnicy, tylko że i386 się szybiej ładuje.
@devones: Zerknij na stronę, w tym roku było kolejne wydajnie 6 i 7
@devones: Lepiej umieć to skompilować jak wpadnie Ci do ręki coś na UltraSparc, Itanium, PPC, IBM Power, RISCV, MIPS itd... ( ͡° ͜ʖ ͡°)
https://www.tensorflow.org/install/
@majsterV2: No ale co tutaj do poznawania stricte w Scientific Linux? Przecież to
Lecz w sumie po co miałbym się zamartwiać nowinkami skoro na wirtualkach działąją równie wydajnie? XD
@devones: Hmmm, widać że pod OpenCL istnieją takie algorytmy
https://www.youtube.com/results?search_query=opencv+object+detection+
@AdireQ: Masz 6Tflops od AMD, więc jak będziesz miał chwilę to zbadaj o co chodzi z tym tensorflow