Wpis z mikrobloga

W końcu minęła cisza wyborcza, więc mogę. Oto ilustracja tego, że partia #wolnosc i #korwin mają wbudowany tryb 4,73%.
Lista kandydatów z mojego okręgu wyborczego to 5 osób. Kandydatka z nr 5 na liście podeszła do sprawy z oryginalnym hasłem wyborczym:

Jesteśmy ludźmi więc mamy prawo błądzić, j*bać policję tylko Bóg może nas sądzić

#wyborysamorzadowe2018 #wybory

pic rel #polityka
Pobierz
źródło: comment_m6oYQvPrtytEbQQCMEpVniE652FoVle6.jpg
  • 48
@Chodtok: jeśli chodzi o sferę obyczajową to partia razem jest spoko. Zaś gospodarczo no to niestety skrajnie mi nie odpowiada. W dodatku nie widzę tej partii u władz, bo to partia kanapowa - i oprócz zoidberga i Zawiszy nie ma tam działaczy kompetentnych do sprawowania władzy.
@wyarbuzowany_airbus: No to jest trochę dramat. I to nawet nie chodzi o to, że Polsce brakuje potencjału ludzkiego, bo sam znam ze swojego otoczenia mądrych ludzi, którym powierzyłbym mandat. Tylko nikt z nich nie idzie do polityki. A przy takiej jakości dyskursu publicznego ciężko wymagać, aby poważni ludzie tam szli. Zostają więc fanatycy ideologiczni z jednej i z drugiej strony i Ci, którzy chcą się pokazać/przyssać do koryta ¯\_(ツ)_/¯
@wyarbuzowany_airbus:Jakie karynisko xD Swoją drogą gdzie są te dawne karynki aniołki Korwina? Zajączkowska, ta mała Agata, jakaś blondi? Dały sobie spokój? Bo z różnych lokalnych (i nie tylko) działaczy Korwina których znałem wielu się z wiekiem wykruszyło. W tym dwóch co robią porządne kariery za wszelką cenę starają się zatrzeć, że kiedyś byli twardogłowymi korwinistami xD Taki wygląd ich. No ale są młode wilczki, oni odejdą, przyjdą następni itd.